Dubbelcabaret Lonneke Dort en Maarten van den Berg in Speeldoos

20 januari 2019 om 07:50 Uit-cultuur/nieuws

BAARN Lonneke won de AKF Sonneveldprijs en Maarten schreef mee aan Panache en Zondag met Luback. De twee aanstormend talenten bundelen hun grappen op donderdag 31 januari tijdens het Dubbelcabaret in Theater de Speeldoos.

Dubbelcabaret is een combinatie van de voorstelling 'Want laten we wel wezen' van Lonneke Dort en 'Alleen pinguïns zijn zwart wit' van Maarten van den Berg.

Lonneke Dort heeft de AKF Sonneveldprijs gewonnen. De jury is in het juryrapport zeer lovend over de theatermaakster. "Lonneke Dort staat 'laid back' op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet het steeds spannend te houden."

Maarten van den Berg (1987) schreef en dacht mee met Jan Jaap van der Wal bij Panache en met Arjen Lubach bij Zondag met Lubach. Nu is het tijd voor zijn eerste eigen programma, dat opvalt door slimme, scherpe en harde grappen.

Als ik loop, loop ik als een pinguïn. En alle social-talk gaat bij mij binnen drie zinnen over De Tweede Wereldoorlog. Niet gek overigens. Onder het motto: 'opdat wij niet vergeten', sleepten mijn ouders (beiden dominee) mij tijdens vakanties langs zo'n beetje alle Joodse begraafplaatsen in Europa en zo'n vijf concentratiekampen. 'Maarten is een intelligente en bevlogen denker. Een groot kleinkunst- en cabarettalent.' – Jan Jaap van der Wal

De voorstelling begint om 20.30 uur in de Kleine Zaal van Theater de Speeldoos. Kaarten zijn verkrijgbaar via speeldoosbaarn.nl voor 12,50 en voor 13 euro aan de kassa.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie