GBLT aanmaningen opgepast

30 november 2018 om 14:24 lokaal Deel je nieuws

Ook in de gemeente Baarn int de organisatie GBLT uw waterschapsbelastingen. Advies is nauwkeurig te letten op de rekeningen die u krijgt toegestuurd. Twee jaren achter elkaar ontvang ik aanmaningen, onterecht blijkt nu. Het kan zijn dat er op grote schaal fouten worden gemaakt. 

GBLT stelt zich op het standpunt, dat u de rekening voor de waterschapsbelasting digitaal hebt ontvangen, in het www.mijn.overheid.nl postvakje. De meesten van ons weten helemaal niet wat dit is. Onder ons, het is een volledig mislukt project. U logt met uw Digid code in op deze website, en dan opent zich een persoonlijke pagina. 

Rond november van het jaar ontvangt u plotseling per brief -in uw gewone brievenbus- de mededeling, dat u uw rekening niet hebt betaald. En u ziet dat GBLT de rekening verhoogt met 7 euro aanmaningskosten. 

Wat is hier aan de hand? Men zegt, dat u zelf in www.mijn.overheid.nl het GBLT hebt aangevinkt als organisatie waarvan u de post digitaal wilt ontvangen. Dit betekent niet op uw email adres, maar op een plaats waar u nooit komt, namelijk een website www.mijn.overheid,nl. En daar zit een digitaal postvakje voor u waar allerlei organisaties u post kunnen toesturen. In mijn geval ontdekte ik, dat er helemaal geen GBLT vermeld staat. Dus GBLT mag mij geen post toesturen op www.mijn.overheid.nl. GBLT mag mij ook geen aanmaningskosten in rekening stellen. 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie