Vuurwerk Federatie in de tegenaanval met meldpunt ikervaargeenoverlast.nl

30 november 2018 om 13:43 lokaal Deel je nieuws

Vanwege de aanhoudende negativiteit rond legaal consumentenvuurwerk, zijn de grote vuurwerkfora en Facebookpagina’s in Nederland een samenwerking aangegaan om namens de ongeveer tien miljoen vuurwerkliefhebber een tegengeluid te laten horen.

Daartoe is onder meer het meldpunt ikervaargeenoverlast.nl in het leven geroepen. Binnen een week na de opening van het meldpunt op vrijdagavond 23 november, waren al ruim 9.000 meldingen binnen van mensen die vinden dat het zelf afsteken van legaal consumentenvuurwerk in eigen straat mogelijk moet blijven.

Als bekend is de meerderheid van Nederland tegen een verbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren. In de gemeente Baarn bijvoorbeeld gaat het om liefst 55 procent, zo bleek vorige week uit een enquête die door het AD en de regionale dagbladen van de Persgroep werd gehouden.

Overigens is de Vuurwerk Federatie niet blind voor misstanden en randverschijnselen die te maken hebben met vuurwerk. Mensen die buiten de wettelijke afsteektijden categorie 2 (of hoger) vuurwerk afsteken moeten daarop aangesproken worden. Vandalisme dient hard te worden aangepakt. En wie iets vernielt, moet de schade zelf betalen.

www.vuurwerkfederatie.nl/ikervaargeenoverlast/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie