Over het Baarnse optreden van Les Plaisirs du Parnasse

25 november 2018 om 22:06 lokaal Deel je nieuws

Het liefdevolle duel dat de Franse barokviolist David Plantier beloofde aan te gaan met celliste Annabelle Luis kwam jongstleden zaterdagavond 24 november fraai uit de verf in de Baarnse Paaskerk. Met zijn ensemble Les Plaisirs du Parnasse bracht hij daar aansprekende werken voor het voetlicht van een aantal Italiaanse en Franse componisten, waaronder Legrenzi, Vivaldi en Leclair.
Ook de door klaveciniste Violaine Cochard en luitspeler Romain Falik met Ludovic Coutineau, violone, verzorgde intermezzi met muziek van Duphly, Forqueray en Kapsberger konden rekenen op een enthousiast onthaal. En wat te denken van het 18e-eeuwse arrangement van een vroege versie van Johann Sebastian Bachs orgelsonate BWV 525! Het door David Plantier in een Dresdense bibliotheek opgedoken werk van een anoniem componist, die het orgelwerk omvormde tot een concert voor viool, cello en basso continuo, was een van de verrassingen van de avond! 

Was u er niet bij dan kunt u dat voor uzelf goedmaken door het concert van Café Zimmermann op zaterdagavond 15 december as. te bezoeken. Ook dat belooft ook prachtige avond te worden!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie