Tessa Schlebaum pakt het brons!
Tessa Schlebaum pakt het brons! Eigen foto

Succesvol Rayonkampioenschap voor VITA 2000

21 november 2018 om 09:47 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 17 november vond voor VITA 2000 de Rayonkampioenschappen plaats in Amersfoort. 
Tijdens deze dag kwamen maar liefst 24 VITA turnsters in actie die zich allemaal van een hele sterke kant hebben laten zien. 

Hannah en Lua kwamen voor het eerst uit in de keuze oefenstof en dat beviel wel. Charissa, Esmee, Wende en Isabel turnden hun eerste officiële selectiewedstrijd, maar hebben het super gedaan. Voor Myla, Nora, Frederique, Noa, Yasmin en Tessa was het het tweede selectieseizoen, maar dat blijft spannend! Al deze turnsters hadden zo hun persoonlijke successen; Myla knalde op sprong, Nora werd negende, Frederique werd vierde op brug, Noa bleef staan met haar radslag op balk, Yasmin turnde een knaller van een arabier flik flak en Tessa mocht zelfs een bronzen medaille in ontvangst nemen voor haar behaalde vierde plaats!

Linde, Coco, Noami en Mayke hebben flinke vooruitgang laten zien door allemaal alleen een salto van brug af te turnen. Ook op sprong knalden Coco, Naomi en Mayke er een mooie salto uit. Linde werd op het toestel sprong met haar overslag tweede en op balk zelfs derde. Helaas moest zij een val incasseren op brug. 

Nienke en Veerle zijn dit jaar gepromoveerd naar de derde divisie. Beiden lieten zich van een hele sterke kant zien. Het is bijna gewoon geworden wat ze al allemaal kunnen. Dat er nog een hoop is om voor te trainen weten we, maar dat het toppers zijn staat vast!

Rosa en Myrthe hebben beiden een nieuwe vloeroefening wat er super strak uitzag! Myrthe wist op alle toestellen mooie oefeningen te turnen. Met een val van balk viel zij op 0,30 punt na net buiten het podium op een vijfde plaats. Rosa werd knap achtste in een categorie van veertien. 
Hind heeft ten opzichte van vorig seizoen aanzienlijke verbeteringen laten zien. Hind turnde een hoge salto van brug af, een mooie overslag op sprong en op balk turnde ze een strak boogje en een goede radslag gevolgd door een salto van de balk af.
Esra turnde vanwege een blessure slechts twee toestellen, maar knalde deze wel! Zij werd achtste op het toestel sprong en wist haar nieuwe afsprong van balk succesvol uit te voeren. Julia turnde een hele nette stabiele wedstrijd waarbij zij maar liefst derde werd op het toestel vloer. Zij werd uiteindelijk tiende. Sarah begon met een, voor haar, mindere balkoefening. Toch herpakte ze zich goed en werd op brug maar liefst tweede. Dit resulteerde uiteindelijk in een derde plaats met een bronzen medaille. 

VITA 2000 is trots!


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie