vlnr Gerrit Heersink, Wim Bruggink, Bas van der Wal, Bert van Wede,Machiel Sala
vlnr Gerrit Heersink, Wim Bruggink, Bas van der Wal, Bert van Wede,Machiel Sala Geert Koeman

Tennisteam Baarn 3e op Europees Kampioenschap Tennis

27 september 2018 om 22:19 Sport/sport Deel je nieuws

Op het Europees Kampioenschap Tennis voor clubteams (veteranen) heeft het team van Intersport vanDam/Baarn beslag weten te leggen op de derde plaats. In het Spaanse La Manga moest Baarn alleen de teams van Munchen en Queens uit Londen voor zich dulden.

Voor dit EK hadden zich 8 teams gekwalificeerd. Baarn was ingedeeld in een poule met Moskou (Rusland), Junglinster (Luxemburg) en Leicester (Engeland). De eerste wedstrijd ging nipt en ongelukkig verloren tegen Moskou (2-3). In de volgende partijen werd de schade hersteld. Zowel de Luxemburgers als de Engelsen werden met 5-0 aan de zegekar gebonden. Dit leidde tot een 2e plaats in de poule en een halve finale plaats tegen de sterke Duitsers uit Munchen. In deze halve finale waren de Duitsers met 4-1 een maatje te groot voor de spelers van Baarn.

In de wedstrijd om het brons kwam Baarn uitstekend uit de startblokken. Wim Bruggink won in 2 sets van Victor Miller. Een speler waar hij in de poulewedstrijd nog van had verloren. Gerrit Heersink kwam dichtbij maar moest na 3 sets, tegen Victor Zvanko, het onderspit delven. Bas van der Wal bracht Baarn op 2-1 door een vlotte zege op Igor Zakevich. Baarn moest uit 2 dubbelspelen er één winnen voor het brons en deze medaille werd door het dubbel Bruggink/van der Wal over de streep getrokken. Een prima resultaat.

Coach Bert van Wede van Intersport van Dam/Baarn was tevreden ondanks het feit dat zilver mogelijk was geweest. Volgend jaar hoopt het team zich te versterken met 2 topveteranen zodat Baarn een gooi kan doen naar de Europese titel.