Expo 'Vind het uit' in Paleis Soestdijk

22 september 2018 om 07:45 Uit-cultuur/nieuws

BAARN Paleis Soestdijk opent op vrijdag 5 oktober in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid zijn deuren voor de tentoonstelling 'Vind het uit! Wereldverbeteraars van eigen bodem'.

Het is een familietentoonstelling waar je kan ontdekken waar ons kleine land groot in is. Thema's waar Nederland in excelleert, worden op een verrassende manier en in een bijzondere omgeving belicht, namelijk in de kelder van het paleis waar je nu zelf deuren mag openen die altijd voor het publiek gesloten zijn gebleven.

Aan de hand van uniek beeldmateriaal uit het archief van Beeld en Geluid met commentaar van niemand minder dan Astrid Kersseboom, worden innovatieve Nederlandse oplossingen voor mondiale uitdagingen uitgelicht. Vier thema's waarin Nederland excelleert staan centraal: Watermanagement, Energie Duurzaamheid, Agricultuur Voeding en Gezondheid Levenswetenschappen.

Vooraanstaande vernieuwers door de jaren heen, zoals Boyan Slat (Ocean Cleanup), Henk Ovink (Watergezant) en Wubbo Ockels, laten bezoekers ervaren wat een innovatie meer maakt dan alleen een goed idee. Nederland innovatieland Nederland is op internationaal niveau bekend door haar vernieuwende krachten. Die prestaties zijn in de twintigste eeuw vastgelegd op beeld. Dit beeldmateriaal, van bijvoorbeeld de ontwikkeling van de kunstnier, landbouwinnovaties of de recyclingindustrie, is in verschillende (audiovisuele) installaties te zien. Bezoekers worden uitgenodigd aan de slag te gaan als innovator. De bezoekers met de beste vindingen mogen onder begeleiding van de Nederlandse Orde van Uitvinders, hun vinding doorontwikkelen.

Meer informatie op www.paleissoestdijk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie