Al elf jaar ontvangt Amerpoort het Ricciotti Ensemble in de zomer op Nieuwenoord.
Al elf jaar ontvangt Amerpoort het Ricciotti Ensemble in de zomer op Nieuwenoord. Wout Nooitgedagt

Amerpoort sluit ‘zomer’ af met slotoptreden Ricciotti Ensemble

29 juli 2022 om 16:18 Activiteiten

BAARN Zorginstelling Amerpoort zal zaterdag het vijf weken durende zomerprogramma afgesloten voor de cliënten op locatie Nieuwenoord aan de Zandheuvelweg.

Na twee jaar summiere gezelligheid door corona, kon het eindelijk weer. Er was een zomerprogramma als vanouds, met bijna dagelijks activiteiten. De afdelingen beweging, muziek, de boerderij, het zwembad en evenementen hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat er volop leven in de brouwerij was deze zomer.

En gelukkig zat het weer ook fantastisch mee. Slechts één activiteit hoefde maar geannuleerd te worden. Vanwege het dreigende onweer werd er een aangepast programma georganiseerd tijdens de eerste donderdagavond van het zomerprogramma. Maar de rondrit met voertuigen die gepland stond, werd tijdens de slotavond weer ingehaald. Cliënten konden gedurende deze avond een rondrit maken over Nieuwenoord in oldtimers, cabrio’s en in een huifwagen achter een oude tractor, waar zelfs rolstoelen in mee konden. Tijdens diezelfde slotavond speelde ook de Zing in band. De band die ook elke maandagavond in de binnentuin van het Dorpshuis voor vertier zorgde tijdens het zomerprogramma. Door op deze locatie te spelen, was het voor de omwonenden van het Dorpshuis makkelijker om het evenement bij te wonen.

Op de dinsdagen en vrijdagen werd er door de afdeling beweging voor vertier gezorgd. Dit betekende veel gezelligheid op het Cariljonplein. Voor wie niet kon meedoen, was er genoeg mee te beleven en soms een lekker ijsje.

Dankzij de voortuinverkiezing was op Nieuwenoord goed te zien dat het zomerprogramma leefde onder de cliënten en hun begeleiders. Menig voortuin was kleurrijk versierd. Bij de prijsuitreiking tijdens de slotavond, kreeg de winnende groep De Stroensels een prachtige kleurrijke zitzak. Voor de tweede (Carpe Diem) en derde (Isengardlaan 1) prijswinnaars was er een heerlijke taart voor de hele groep.

Het zomerprogramma wordt zaterdag 30 juli feestelijk afgesloten met een concert van het Ricciotti Ensemble. De veertig jonge muzikanten logeerden en repeteerden in de week voorafgaand aan het concert op Nieuwenoord en in ruil hiervoor zetten ze het Cultureel Centrum op zijn kop met concerten op donderdag en zaterdag. De cliënten genoten zichtbaar.

De coördinatie van alle activiteiten was in handen van de afdeling evenementen. Samen met de andere eerdergenoemde afdelingen kwam het zomerprogramma dit jaar tot stand. Veel dank gaat naar de vrijwilligers die dit zomerprogramma weer hun handen uit de mouwen hebben gestoken. Dankzij hen kon er bij alle activiteiten net wat meer en is de zomer zo kleurrijk geworden als het thema vooraf beloofde.

Al elf jaar lang ontvangt de afdeling evenementen van Amerpoort het Ricciotti Ensemble in de zomer op Nieuwenoord. Een uitwisseling waar beide partijen erg blij mee zijn. Een win-win situatie voor beide partijen.

Het slotconcert is zaterdag 30 juli van 12.00 tot 13.00 uur in de Boszaal van het Cultureel Centrum op Nieuwenoord. Het concert is gratis toegankelijk.

Ricciotti Ensemble
Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie