De vier kandidaten zijn 'veilig' nadat ze de helikopter in Baarn hebben bereikt.
De vier kandidaten zijn 'veilig' nadat ze de helikopter in Baarn hebben bereikt. Screenshot Hunters Vip

Finale Hunted met heli in weiland bij Baarnse pannenkoekenboerderij De Wildenburg

21 maart 2023 om 12:47 Achtergrond

BAARN Of het nu NPO1 of NPO3 was. Op primetime maandagavond was het Baarn wat de klok sloeg. Meer dan twee miljoen televisiekijkers waren er getuige van.

Op één was weer een aflevering van Van Onschatbare Waarde vanuit Paleis Soestdijk. Op drie de zinderende finale van Hunted VIPS. Met Baarn als brandend middelpunt van alle activiteiten. Ruim 700.000 televisiekijkers zagen hoe de twee overbleven koppels Sandra Ysbrandy, Sylvana IJsselmuiden, Sjoerd van Ramshorst en Jeroen Stomphorst net op tijd in de helikopter kropen in een weiland naast Pannenkoekenboerderij ‘De Wildenburg’. Zo bleven ze uit handen van drie hunterteams die hen op enkele meters waren genaderd. 

Hunted draait al een aantal seizoenen. Koppels proberen zo lang mogelijk uit handen van professionele hunters te blijven, die inzage hebben in alle elektronische hulpmiddelen die ze bij zich hebben, zoals telefoons en navigatieapparatuur in auto’s. Ook mogen ze gebruik maken van alle camerabeelden die er in Nederland worden gemaakt. 

Het lijkt allemaal levensecht, maar niet vergeten moet worden dat achter elk koppel een cameraploeg rent. Toch gaan de televisiekijkers helemaal op in ‘de jacht’.

De Baarnse aflevering was al even geleden gedraaid want de paasversiering is duidelijk zichtbaar. In de finale weet het hoofdkantoor zo goed als zeker dat de ‘voortvluchtigen’ worden opgepikt met een helikopter die vanaf vliegveld Hilversum is vertrokken. Als snel wordt geconcludeerd dat de oppikplek dicht bij Baan moet zijn. 

SPRINT De sprints door de twee koppels zijn hilarisch. Sandra en Sylvana hebben zich vermomd als koks van pannenkoekenboerderij De Wildenburg terwijl sportjournalist Jeroen Stomphorst nog snel zijn schoenen probeert uit te doen wanneer hij in een sloot springt. 

Uiteindelijk redden ze het om veilig plaats te nemen in de heli. Baarn is deze maand veelvuldig in beeld bij een miljoenenpubliek. Zo trok de finale van Wie is de Mol op Landgoed Soestdijk deze maand 3 miljoen kijkers. Van Onschatbare waarde is steevast goed voor minimaal 1,5 miljoen kijkers.

Grote vraag is of Baarn er ook wat aan heeft. In ieder geval zijn er vele mooie plaatjes te bewonderen van de omgeving en het iconische paleis. Gezien de vaste schare fans van Hunted zal ook de pannenkoekenboerderij de komende dagen op wat extra aanloop kunnen rekenen.

De Wildenburg anticipeert daar al op door op de Facebookpagina een stukje uit de Hunted-finale te publiceren. 

Eigenaar Robert Dorrestijn: ,,Ik heb het maandag voor het eerst gezien. Het is alweer tien maanden geleden dat de opnames werden gemaakt. Eigenlijk was alleen de vraag of ze met een heli naast ons in het weiland mochten landen. Die paasversiering is dus van 2022. Dat ze ons kokskleren wilden lenen, was een grote verrassing. Die hebben we overigens nooit meer teruggezien. Maar de vele keren dat we zijn genoemd, maakt het allemaal goed. Toch mooie reclame voor ons.”

door Eugene Leenders

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie