PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Baarn

Bosbad De Vuursche hoopt op een mooie zomer

Achtergrond
Foto: Caspar Huurdeman
19 mei 2022, 12:50
Bosbad de Vuursche in Baarn opende na twee corona jaren weer “gewoon" haar deuren.
De eerste zwemster melde zich al om 10.30 uur bij het zwembad in de bossen nabij de Hoge Vuursche tussen Baarn en Hilversum.
Bosbad de Vuursche in Baarn opende na twee corona jaren weer “gewoon" haar deuren. De eerste zwemster melde zich al om 10.30 uur bij het zwembad in de bossen nabij de Hoge Vuursche tussen Baarn en Hilversum.
BAARN

,,We hopen op een mooie zomer, het vet is nu namelijk wel van de botten.” Tot opluchting van bestuurslid Ilse van der Stoep van Stichting Bosbad De Vuursche is het zwembad maandag, nota bene op haar verjaardag, weer opengegaan. Vanwege corona was het bad de afgelopen twee jaar dicht. ,,We willen altijd half mei open, eerder is het water vaak nog te koud. Afgelopen weekend lukte dat nog niet vanwege een storing bij KPN waardoor we niet bereikbaar waren en de pinautomaat het niet deed. Ook was er een pomp kapot.” 

,,Maar alles is weer gerepareerd.” De eerste zwemster meldde zich maandag al om 10.30 uur een half uur voor de openingstijd. Omdat het water wordt opgewarmd met zonneconnectoren, duurt het wat langer voordat het zwembadwater echt warm is. ,,We mogen niet open als de watertemperatuur onder de zestien graden is. Nu is de temperatuur ongeveer twint..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie