Baarnsche Courant - Banketbakkerij Veldhuizen bakt lekkerste paasbrood van Utrecht
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Banketbakkerij Veldhuizen

Banketbakkerij Veldhuizen bakt lekkerste paasbrood van Utrecht

  1-10-2015 06:10:19

BAARN - Banketbakkerij Veldhuizen in Baarn heeft de provincieprijs gewonnen bij de landelijke Paasbrood-keuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers Heerlijk & Heerlijk. De jury is het er unaniem over eens: dít is het allerlekkerste paasbrood van Utrecht.

Alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Heerlijk & Heerlijk, werd gevraagd hun beste paasbrood in te leveren voor de keuring 'Beste paasbrood van Nederland". In totaal hebben zo'n vijftig banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury sprak van een hoog niveau. "Het paasbrood van banketbakkerij Veldhuizen is van uitstekende kwaliteit. Het brood heeft de perfecte verhouding tussen een lekkere volle en rijke amandelspijs en heerlijk zacht brood. Daarnaast is het brood rijkelijk gevuld met allerlei noten en vruchten.

Het werd de jury niet makkelijk gemaakt dit jaar. "Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de paasbroden in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar."

Binnen Heerlijk & Heerlijk, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf vervaardigen. Zes maal per jaar komen de banketbakkers bij elkaar om kennis te delen, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van een ieder nog verder te verbeteren en kennis te delen.

4 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!