Baarnsche Courant - Politie Baarn waarschuwt voor lachgas
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Politie Baarn

Politie Baarn waarschuwt voor lachgas

  1-10-2015 06:10:19

BAARN - De politie Baarn waarschuwt via haar Facebookpagina jongeren voor het gebruik van lachgas. De laatste tijd vinden agenten op hangplekken steeds vaker slagroompatronen. Jeugd gebruikt het lachgas in de patronen om high te worden. Het gas wordt in een ballon gespoten en daarna ingeademd. Het lijkt onschuldig, maar kan erg gevaarlijk zijn. Zeker in combinatie met andere middelen zoals alcohol.

Het gebruik brengt vele risico's met zich mee. Zoals zuurstoftekort in de hersenen, met als gevolg dat je je evenwicht verliest; flauwvallen; gevoel van onrust en angst; je longen kunnen bevriezen, met als gevolg dat je niet meer kunt ademen. Hersenschade of zelfs de dood zijn dan heel dichtbij; kapot springen van trommelvlies bij gebruik tijdens verkoudheid; na gebruik nog uren onoplettend, wat ernstige gevaren voor bijvoorbeeld het verkeer met zich meebrengt.

Op lange termijn zijn de gevaren onder andere hersenschade en neurologische stoornissen.

Slagroompatronen vallen niet onder de Opiumwet, zijn niet verboden en kun je daarom overal kopen. Toch is het onverstandig om het lachgas zo te gebruiken, gezien de risico's die eraan kleven. De politie vraagt mensen die zien dat jeugd met slagroompatronen bezig is, dat te melden zodat agenten met de jongeren in gesprek kunnen gaan.

1 reactie
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!