Baarnsche Courant - Boek Glorieus Baarn en Lage Vuursche gepresenteerd
Logo baarnschecourant.nl

Boek Glorieus Baarn en Lage Vuursche gepresenteerd

  1-10-2015 06:10:19

BAARN - Zondag 2 oktober presenteert de Baarnse uitgeverij Prominent haar nieuwste boek: Glorieus Baarn en Lage Vuursche van Jacobus Craandijk (1834-1912). Met presentaties van de wandeljournalist Flip van Doorn en emeritus hoogleraar Nederlandse literatuur, Marita Mathijsen.

Jacobus Craandijk was in het dagelijks leven doopsgezind predikant. Maar vandaag de dag is hij meer bekend als schrijver van Wandelingen door Nederland met pen en potlood, die tussen 1875 en 1888 in acht kloeke delen verscheen. Hij deed daarin verslag van de voettochten die hij door heel Nederland maakte.

In Glorieus Baarn en Lage Vuursche staan de verslagen van drie wandelingen die Craandijk in de omgeving van Baarn heeft gemaakt. De teksten zijn hier en daar wat aangepast. met tal van oude ansichtkaarten, afkomstig van Kees van de Steeg, Leo ter Schegget, de Historische Kring Baerne en Stichting Het Groene Graf. Deze historische wandelgids leidt de lezer langs locaties uit het verleden, waar onverwachts toch veel moois bewaard is gebleven.

De inleiding en korte biografische schets is geschreven door de wandeljournalist Flip van Doorn. Tijdens de boekpresentatie gaat hij in op het leven en werk van 'de wandelende dominee'. De tweede spreker is prof. Marita Mathijsen, een autoriteit op het gebied van de 19de-eeuwse Nederlandse literatuur. Zij houdt een inleiding over reizen en recreëren in de 19de eeuw.

Een exemplaar van het boek wordt overhandigd aan de achterachterkleinzoon, de in Baarn woonachtige Joris Craandijk.

De presentatie vindt plaats op zondag 2 oktober om 16.00 uur in restaurant Greenfields. De toegang is gratis.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Baarn moet het afsteken van vuurwerk door particulieren met oude en nieuw verbiedenReageren!