Afbeelding
Peter Beijer

Olivier de Rooij: ‘Bij Clean Look bieden wij gemak en service bij reinigen van je auto’

Zakelijk

Clean Look zorgt al tien jaar voor schone auto’s in regio Soest.

[SOEST/BAARN] Olivier de Rooij (41) zag er tien jaar geleden wel brood in; een autowasstraat in Soest. Maar dan eentje waar jouw eigen ‘heilige koe’ van dak tot wieldop en van nummerplaat tot voorruit grondig gereinigd wordt. Zijn filosofie heeft succes gehad. De wasstraat van Clean Look aan de Oostergracht in het industriegebied De Soestdijkse Grachten is een regelrechte hit geworden. Op een drukke dag worden tachtig à negentig auto’s per uur (!) schoongemaakt.

Olivier vertelt zijn verhaal: ,,Mijn ouders, helaas onlangs kort achter elkaar overleden, waren echte ondernemers en ook zij kregen het ondernemersbloed door van hun ouders. Dus ja, ondernemen is mij niet vreemd.”

De zoon van Loek de Rooij en Sylvia de Rooij-Smulders weet van aanpakken. Hij leerde lang door, ging werken als salesmanager, maar zoals hij vertelt; het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Olivier werd ondernemer.

GEMAK EN SERVICE ,,Ik deed onderzoek naar de behoefte van een professionele wasstraat in Soest. Zoals het nu hier staat hebben we dat zelf ontwikkeld. Uiteraard hebben we daarvoor onderzoek gedaan in de branche. Wat wil een auto-eigenaar als hij zijn auto schoon wil? Nou, gemak en service. Dat bieden wij.”

HET BESTE We nemen de proef op de som en rijden onze auto de wasstraat in. Het programma wordt klaargezet. Wij hebben gekozen voor ‘Het Beste plus panterplus’. Dat betekent: dorpelreiniging, velgenreiniging, bodemreiniging, powerpolish, polish Wax en intensief nadrogen. We moeten in de auto blijven zitten. ,,Zet ‘m in zijn vrij en voet van de rem”, vertelt een van de vriendelijke medewerkers. De auto komt met de linkerwielen in de transportband en die sleept het voertuig door de straat. Met een beetje fantasie lijkt het alsof je in een kermisattractie zit. Na vier minuten met veel borstels, zeep en water rijden we de wasstraat uit en parkeren wij het voertuig bij de stofzuigers. Daarover zo meer.

Olivier: ,,Mooi hé die beleving? Onze wasstraat is de eerste in Soest met een lengte van 46 meter. Jouw auto is zojuist gewassen met acht zijborstels en drie dakborstels van textiel voor een optimaal resultaat. Het drogen van de auto gebeurt met een drooginstallatie die een vermogen heeft van meer dan 50kW. Aan het einde van de wasstraat hebben wij een droogstation, met twee zijborstels en een dakborstel, om de allerlaatste druppels van je auto te halen. O ja en jouwa uto heeft de panterplus gehad. Hierdoor krijgt deze een extra beschermende laag.”

GRATIS STOFZUIGEN EN MATTENWASSEN De stofzuigerplek waar we nu staan maakt het plaatje compleet. Een automaat, de mattenborstel, maakt de matten stof- en zandvrij en dankzij de enorme stofzuiger wordt het interieur als nieuw.,,Het mooie is”, vertelt Olivier, ,,het stofzuigen en de mattenborstel zijn gratis. Naast de mattenautomaat en de stofzuiger kan je ook gebruik maken van een luchtspuitje die het stof op de moeilijk bereikbare plekken wegblaast.” 

Zo gaat het zeven dagen per week bij Clean Look. ,,Wanneer je de waspas bij ons aanvraagt krijg je bovendien altijd korting. Kom langs en je auto ziet er weer uit als nieuw. Van harte welkom!”

Cleanlook – Olivier de Rooij
Oostergracht 25 Soest
www.cleanlooksoest.nl
035-820 01 77

advertentie