Wilfred van den Brand, Barbara Illing en Harm-Jan Hilligeman zijn blij met de nieuwe samenwerking.
Wilfred van den Brand, Barbara Illing en Harm-Jan Hilligeman zijn blij met de nieuwe samenwerking. Jaap van den Broek

Nieuw platform: Eemland@Work

17 juni 2021 om 15:00 Zakelijk

BAARN BDUmedia en vacaturesite Dichtblij lanceren samen een nieuw cross-mediaal ‘werkplatform’: Eemland@Work. Met dit platform willen beide partijen een community creëren voor werkend Eemland. Hun doel? Inwoner en bedrijvigheid in de regio dichterbij elkaar brengen en zorgen voor een economisch en maatschappelijk sterkere regio.

Veel werkenden willen een baan in de buurt, maar kunnen deze vaak niet vinden. Vacatures zijn maar tijdelijk en kan je op veel verschillende plaatsen vinden. Daar moet je dan maar net tegenaan lopen. Op Eemland@Work staat de werkgever centraal. Alle bedrijven in de regio kunnen een gratis bedrijfsprofiel aanmaken, waarmee het bedrijf zich presenteert. Want zeg nou eerlijk, ken je nou werkelijk alle bedrijven die gevestigd zijn in jouw gemeente?

Zoek een medewerker om de hoek

Ook werkzoekenden kunnen een profiel aanmaken. Spreekt een bedrijf aan, dan kan je daarvan volger worden en wordt je automatisch geïnformeerd als er een passende vacature ontstaat. Zo komt de gedroomde baan bij een werkgever om de hoek een stuk dichterbij. ,,Laatst vernam ik van een bedrijf, dat haar fietsenstalling moest uitbreiden omdat het veel lokaal personeel had aangetrokken”, zegt Hilgeman, eigenaar van Dichtblij! en mede initiatiefnemer van Eemland@Work. ,,Dat horen wij natuurlijk graag!”

MAATSCHAPPELIJK ,,De community is er in goede en in slechte tijden”, vertelt Hilgeman. ,,Stel u bent een werkgever en u dient uw werknemer te ontslaan vanwege een reorganisatie, dan biedt het platform de mogelijk om de persoon in kwestie aan te bevelen bij een ander bedrijf. Zo geeft de werkgever een vertrekkende medewerker perspectief en helpt deze een collega met een goede kracht.”

Ook wil Eemland@Work zich inzetten om samen met de gemeenten en lokale initiatieven meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen.

CROSS MEDIAAL Waarom nu juist de samenwerking met BDUmedia? ,,Heel simpel. Wij hebben een ijzersterk lokaal bereik en het verbinden van inwoners met de bedrijven om hen heen, dát is onze missie”, vertelt Wilfred van den Brand, manager marketing en innovatie bij BDUmedia. ,,Het idee voor een samenwerking is geboren tijdens een bijeenkomst van de Vrienden van de Soester Courant. Door het bereik van onze lokale nieuwstitels kunnen we het platform écht lading meegeven en ervoor zorgen dat ook de latente werkzoekenden op de hoogte blijven van de laatste vacatures.” Voor bedrijven geldt dat zij hun stageplekken, vacatures en ZZP-opdrachten zowel online als offline kunnen publiceren. Van den Brand zegt erg blij te zijn met de samenwerking. ,,We geloven in de kracht van lokaal. Niet alleen op papier, maar ook van mens tot mens. Lokale partners zijn daarbij essentieel.”

Eemland@Work wordt vandaag officieel aangekondigd. Het platform start in Soest en Baarn en schaalt daarna snel op naar de andere gemeenten in de regio.

Werkgevers worden van harte uitgenodigd een bedrijfsprofiel aan te maken. Bedrijven die een vacature hebben, worden uitgenodigd deze te plaatsen op www.eemland.atwork.community

Het aanmaken van een bedrijfsprofiel is gratis. Ook de eerste vacatureplaatsing is tot 1 september gratis. Om ervoor te zorgen dat de vacature de aandacht krijgt die het verdient, kunnen werkgevers voor EUR 95,- de vacature online posten op Eemland@work en wordt deze ook gepubliceerd in de Soester- en Baarnsche Courant. Voor meer informatie kunnen ondernemers contact opnemen met Barbara Illing, verkoopcoördinator van de Soester- en Baarnsche Courant (b.illing@bdu.nl, 06-24760405).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie