Yolande Egas koos niet voor de makkelijkste weg toen zij in 2011 haar makelaarskantoor CallEgas oprichtte.
Yolande Egas koos niet voor de makkelijkste weg toen zij in 2011 haar makelaarskantoor CallEgas oprichtte. Pieter Bax Fotografie

Makelaar Yolande: ‘CallEgas staat voor samenwerken’

10 juni 2021 om 08:30 Zakelijk

SOEST/BAARN Yolande Egas koos niet voor de makkelijkste weg toen zij in 2011 haar makelaarskantoor CallEgas oprichtte. ,,Het was midden in de crisistijd. De woningmarkt lag stil, het vertrouwen was weg. Bovendien had ik maar een klein netwerk in Soest.”

Waarom dan toch gaan werken als makelaar? Yolandes ogen glinsteren als ze vertelt. ,,Ik werkte de laatste jaren als secretaris en was letterlijk uitgestudeerd. Ik dacht: ik ga nog één keer leren voor een beroep dat compleet op mijn lijf geschreven is. Maar wat dan? Uiteindelijk dacht ik vooral met plezier terug aan de tijd dat ik in dienst was op de afdeling onroerend goed bij een Hilversumse notaris. Van begin af aan was mijn doel een eigen makelaardij. Dit lukte; in Soest. Het bleek een gouden greep. Alles wat in mij zit en wat ik eerder deed, komt mij nu van pas. Dit vak is veelzijdig en eeuwig boeiend.”

OLIEVLEK Tot zover de motivatie. Blijft over die sprong in het diepe in die donkere crisisjaren, nu precies tien jaar geleden. ,,Op basis van mijn makelaarsdiploma ben ik vanuit mijn eigen netwerk aan de gang gegaan. Ik heb het gered door keihard te werken en dankzij de mond-tot-mondreclame door te groeien als een olievlek. Ik was wel blij toen ik binnen een jaar ook mijn vaktest voor taxateur haalde en lid kon worden van de NVM. Hierdoor ontwikkelde ik snel een ruime klantenkring.”

LILA Begin 2020 verhuisde CallEgas van het gedeelde kantoor aan de rotonde Soesterbergsestraat naar het mooie, eigen pand op de hoek Van Weedestraat/Stadhouderslaan. De kleur lila voert de boventoon in het interieur en in het logo. Een bijzondere naam en een aparte huisstijl. ,,CallEgas betekent: Bel Egas! Zo doe ik het ook gewoon. Laagdrempelig en direct persoonlijk contact. Heb je een makelaar-taxateur nodig voor aankoop, verkoop, taxatie, huur en verhuur van een woning of bedrijfsruimte? Bel mij even. CallEgas klinkt ook als het woord collega’s en dat staat voor samenwerking. Een cruciale basis voor het werk van een makelaar. Het lila verwijst naar mijn naam Yolande, afgeleid van ‘het viooltje’. En die bloem is vaak lila. Een vriendelijke kleur en het is ook weer eens wat anders dan die standaardkleuren.” 

BETROKKEN Echtgenoot Pieter Bax schuift even aan. Hij is beroepsfotograaf en vormt samen met de vaste verkoopstylist een belangrijke schakel in de verkoopvoorbereiding van CallEgas. Pieter vertelt: ,,Wij besteden niets uit, maar zijn zelf honderd procent betrokken. Natuurlijk hebben wij onze werkzaamheden bij de mensen thuis, vooral Yolande. Maar wij genieten ook elke dag van onze gezellige werkplek hier in hartje Soest. Er loopt altijd wel iemand even naar binnen.” Het kantoor van CallEgas is zes dagen per week open. Dus ook op de zaterdag. ,,Maar natuurlijk zijn we voor de lopende zaken altijd bereikbaar, want onze klant is koning.” CallEgas is beëdigd lid van branchevereniging NVM, VastgoedCert-gecertificeerd (makelaar) en NRVT-gecertificeerd (taxateur).

www.callegas.nl
Van Weedestraat 58 – 60 Soest
06-30736335 | 035-6019358

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie