Nominatie SchildersVakprijs voor uniek project Van Foeken Schilderwerken

22 nov, 11:37 Zakelijk Van Foeken Schilderwerken
De Krakelinge, bijzonder object in Spijk (West-Betuwe) voor Van Foeken Schilderwerken.
De Krakelinge, bijzonder object in Spijk (West-Betuwe) voor Van Foeken Schilderwerken.

SOEST/BAARN Van Foeken Schilderwerken maakt kans op de Nationale SchildersVakprijs. Het Soester bedrijf van Baarnaar Ico Jaap en zoon Renko van Foeken behoort tot de drie genomineerden in een categorie. Dat hebben de schilders afgedwongen met een uniek project in Spijk in West-Betuwe. Daar mochten ze De Krakelinge, een vrijstaande woning met een rieten kap vanaf de grond opnieuw schilderen.

,,Het huis staat op palen aan een dijk en kent veel hoogteverschillen”, zegt Renko van Foeken. ,,We moesten de woning aan de buitenkant schilderen en sausen. Al het houtwerk is kaal geschuurd met excentrisch roterende machines; vanwege het rieten dak mocht niet worden afgebrand. Er is een primer met de kleur ral 7021 gebuikt om zo een ‘extra’ verflaag op de donkere kozijnen te krijgen. De muren zijn, na schoonmaken en reparaties, tweemaal spierwit gesausd voor een mooi contrast.”


ANDER HUIS Alleen al door de ligging van het huis wisten ze bij Van Foeken meteen dat ze met een uniek object te maken hadden. ,,Doordat de hele woning opnieuw in andere kleuren is geschilderd, lijkt het nu net of er een ander huis staat”, stelt Ico Jaap va..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.