Afbeelding
Erick Kloos

Tino Experience is weg uit de Laanstraat

1 juni 2023 om 08:30 Winkels

BAARN De Tino Experience in de Laanstraat is weg. Initiatiefnemer Bert Kranendonk meldt dat hij de twee winkels voor één jaar had gehuurd en dat het contract afliep. Hij blijft druk bezig om de Tino’s in Nederland te introduceren, maar erkent dat er tegenslag is.

Een Tino is een beleving in een (leegstaande) winkel in het centrum. Er is een openbaar gedeelte, het liefst met toilet, waar mensen iets kunnen zien en horen over de plek waar ze zijn. Voor enkele euro’s is er vervolgens een digitale beleving. Voor Baarn was dat een reis in een lift die net als ‘Abeltje’ uitbreekt en Baarn vanuit de lucht laat zien. Inwoners konden de beleving gratis volgen, omdat Kranendonk volop werkte aan zijn concept. Het leidde ook tot aanpassingen. Tegenslag was er omdat de machine die de suggestie gaf dat de lift inderdaad bewoog te veel overlast voor de buren gaf. In de naburige winkel was een ontvangstruimte voor potentiële kopers ingericht. Daar is nauwelijks gebruik van gemaakt. 

Kranendonk was in een vergevorderd stadium om ook Tino’s in Breda en de Hanzesteden te openen. Baarn was een pilot vooral omdat hij in het dorp woonde. Voor een gezonde exploitatie is een grotere stad nodig met veel meer bezoekers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie