Verkeer in de Laanstraat wordt ervaren als een probleem.
Verkeer in de Laanstraat wordt ervaren als een probleem. Eric Kloos

Gemeente doet oproep: ‘Denk mee over verkeer in het centrum van Baarn’

15 maart 2023 om 21:09 Verkeer en vervoer

BAARN Bezoekers van de Laanstraat kunnen meepraten over oplossingen voor de verkeersproblemen in het centrum. De gemeente doet de oproep om ervaringen te delen op het platform meedoen.baarn.nl.

Dat kan tot en met donderdag zes april. Het gaat om bestelbusjes en fietsers die door de Laanstraat rijden op tijden dat het niet mag. Het het autoverkeer dat gebruik maakt van de twee doorsteken bij de Mollerusstraat en de Teding van Berkhoutstraat. Al eerder werden omwonenden gehoord, maar de gemeente wil niet ook de bezoekers als ‘ervaringsdeskundigen’ horen. Ze kunnen aangeven welke problemen zij graag aangepakt zien worden en of zij daar misschien zelf al ideeën over hebben. De resultaten worden meegenomen bij het maken van een nieuw plan over hoe het verkeer door het centrum van Baarn gaat. Dit voorstel voor de raad wordt gemaakt samen met mobiliteitsadviseurs van het bedrijf Mobycon.

OPLOSSINGEN

Wethouder Mark Eijbaard: ,,Tijdens de bewonersbijeenkomsten begin dit jaar zijn een aantal problemen benoemd en zijn ook al waardevolle oplossingen aangedragen. Het centrum is een plek waar veel Baarnaars regelmatig komen en waar ook veel mensen van buiten Baarn komen. Daarom geven we, naast de omwonenden, de bezoekers van het centrum graag de kans om met ons mee te denken.” Het is de tweede keer dat het platform meedoen.baarn.nl wordt ingezet. Eerder gebeurde dat in Lage Vuursche.

door Eugene Leenders

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie