Er komen meer parkeerplekken op de carpoolplaats.
Er komen meer parkeerplekken op de carpoolplaats. Baarnsche Courant

Opknapbeurt voor carpoolplaats Eembrugge

23 januari 2022 om 14:00 Verkeer en vervoer

BAARN De carpoolplaats in Eembrugge wordt uitgebreid van 30 naar 45 parkeerplekken. Op die manier wil de provincie Utrecht het groeiend aantal carpoolers voorzien van de benodigde ruimte en het carpoolen stimuleren. Want minder auto’s op de weg zorgt voor minder files en is beter voor het milieu, is de gedachte.

De werkzaamheden starten op maandag 14 februari en duren tot en met vrijdag 18 maart. In die periode is de carpoolplaats afgesloten en kunnen de carpoolers tijdelijk parkeren op de carpoolplaats Baarn. Het overige verkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. 

WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden betreffen het opbreken van de bestaande verhardingen en parkeervakken. Daarna wordt het terrein anders ingedeeld en opnieuw ingericht met 45 parkeerplekken, waarbij er ook voorzieningen komen voor het opladen van elektrische auto’s.

NETWERK CARPOOLPLAATSEN De carpoolplaats in Eembrugge maakt deel uit van een netwerk van carpoolplaatsen in de provincie Utrecht. De carpoolplaats in Baarn naast de zoutloods van Rijkswaterstaat en het afvalstation aan de Oude Amsterdamsestraatweg, werd eind vorig jaar ook al opgeknapt en uitgebreid. Net voor kerst kwam het er klaar en werden 81 parkeerplekken gecreëerd in plaats van de eerdere 55. 

In het tweede kwartaal van 2022 wordt ook de carpoolplaats in Maartensdijk opgeknapt en uitgebreid van 50 naar 75 plekken. 

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie