Twintigste trajectcontrole op N-weg

7 jul 2021, 18:30 Verkeer en vervoer
Caspar Huurdeman
Eerste provinciale trajectcontrole in ons land leverde 12 overtreders per dag op.
Eerste provinciale trajectcontrole in ons land leverde 12 overtreders per dag op.

BAARN Met een trajectcontrole wordt er minder hard gereden en daardoor is de weg dus veiliger Dat zegt het Openbaar Ministerie bij de twintigste trajectcontrole die deze week op een N-weg is ingesteld. 

Het gaat om de N204 (Drie Merenweg) bij Hoofddorp. In februari 2020 startte de eerste trajectcontrole op de N414 de weg tussen Baarn en Bunschoten. Bij zo’n controle hangen camera’s op verschillende punten langs de weg, die opnames maken van ieder passerend voertuig. Met deze beelden berekent een computer de gemiddelde snelheid. Als het systeem is ingeschakeld, is de pakkans 100%. Sinds invoering op N-wegen zijn zo’n 200.000 boetes uitgedeeld. Dat blijkt uit gegevens die de NOS heeft opgevraagd. De N414 is geen grote speler, met een paar..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.