Afbeelding
Rechtbank Midden-Nederland

Hoger beroep tegen Baarnaar in zaak doden vriendin in chalet Voorthuizen

Rechtbank

Die bewuste nacht van 28 op 29 september 2021 zou hij in het chalet flinke ruzie hebben gehad met het slachtoffer, Sihem ‘Sissi’ Ouazil (34). Zij zou volgens zijn verklaring een mes hebben gepakt, waarop hij haar tegen de grond sloeg en bovenop haar ging zitten. Met één hand heeft hij op haar keel gedrukt, tot ze niet meer bewoog. ,,Ze gedroeg zich als een duivel”, verklaarde P. eerder tijdens de behandeling van de zaak.

BAARN (ANP) Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in de zaak die draait om een fatale ruzie in een chalet in Voorthuizen. De rechtbank in Utrecht oordeelde maandag dat de 37-jarige verdachte uit Baarn uit noodweer handelde, terwijl het OM eerder twaalf jaar cel eiste voor doodslag en sprak van een verdachte die ‘volledig is doorgedraaid’.

De rechtbank oordeelde maandag dat het neerkwam op dodelijke mishandeling en niet op doodslag, zoals het OM had betoogd. Zo zagen de rechters geen bewijs dat hij haar met opzet wilde doden. De kwetsbare delen van de keel en hals van Sissi waren nog intact, bleek uit de sectie op haar lichaam, waardoor niet kon worden geconcludeerd dat hij veel kracht heeft gebruikt.

Omdat P. geen kans had om uit het chalet te vluchten was volgens de rechters sprake van noodweer. ,,Hij had Sissi dan de rug moeten toekeren, terwijl zij een mes binnen handbereik had en hem aanviel”, zo legde de rechtbank de situatie uit.

De Baarnaar heeft wel een celstraf van twaalf maanden gekregen voor het verbergen van haar lichaam, dat hij bedekt onder spullen had achtergelaten in haar auto. Het voertuig parkeerde hij bij een hotel in Eemnes.

advertentie
advertentie