Afbeelding
Christine Schut

VVD zoekt nieuwe wethouderskandidaat

9 maart 2022 om 17:30 Politiek

BAARN De VVD moet op zoek naar een nieuwe wethouderskandidaat. Erwin Jansma is niet beschikbaar na de verkiezingen volgende week.

Gisteren bevestigde hij het nieuws. Voor de liberalen was het overigens geen nieuws. Vorig jaar zou Jansma al hebben laten weten dat het voor hem de laatste raadsperiode was. 

Toch wilde hij het tot deze week niet bevestigen. Eerst wilde hij nog enkele ingewikkelde dossiers tot een goed einde brengen. De omvangrijkste is zonder twijfel het bestemmingsplan Landgoed Paleis Soestdijk dat de gemeenteraad twee weken geleden met 14 stemmen voor en 5 stemmen tegen aannam. 

Gisteren dronk hij een glas champagne op een nieuw wapenfeit. De ondertekening van de officiële akte waarbij de gemeente en W&F Investments samen optrekken bij het zoeken naar een ontwikkelaar voor de bouwgrond. Binnen vier jaar moeten de eerste woningen gereed zijn van een nieuwe wijk die in totaal 500 huizen gaat omvatten. 

BELADEN Vooral de Ruimtelijke Ordening portefeuille van Jansma trok de nodige aandacht de afgelopen jaren. Hij wist enkele beladen dossiers tot een goed einde te brengen zoals de verplaatsing van het gasontvangstation en de ontwikkelingen rondom het Laanplein. 

Naast Jansma gaf al eerder wethouder Jannelies Vissers van het CDA te kennen, niet meer beschikbaar te zijn. Mocht het CDA in de nieuwe coalitie komen dan zal lijsttrekker Rik van Hardeveld het wethouderschap aanvaarden. Bij de PvdA heeft lijsttrekker Mark Eijbaard aangegeven beschikbaar te zijn.

Jansma leidde in 2018 de coalitiebesprekingen. Hij koos er vrij snel voor om door te gaan met D66, CDA en ChristenUnie SGP die tussentijds waren aangetreden.

door Eugene Leenders

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie