Rioolwater tot aan straathoogte
Rioolwater tot aan straathoogte Willem van der Craats

Forse investeringen in wegen, riolering en groen

23 november 2020 om 10:30 Politiek

BAARN Volgend jaar investeert de gemeente fors in het vervangen van riolering, wegverharding en renovatie van groen. Aan de beurt zijn het Stationsplein, de Zandvoortweg, de wijk Transvaal en de Eemweg. Voorbereidende werkzaamheden worden verricht in de Staatsliedenwijk. In totaal wordt ruim 2,58 miljoen euro gereserveerd in het meerjaren onderhoudsplan (MJOP) 2021-2030, dat door de gemeenteraad nog geaccordeerd moet worden.

Het MJOP is bedoeld om het geld te oormerken dat nodig is om de voortgang van het onderhoud aan wegen, groen en riolering te waarborgen. Een nieuw integraal beheerplan is voor april 2021 aangekondigd. Vervangingsinvesteringen voor 2021 worden aan de raad gevraagd. Aangekondigd is een betere afstemming van de werkzaamheden van de diverse disciplines. Ook een balans tussen werkvoorraad en budgetten.

Voor het vervangen van de riolering plus het afkoppelen van het regenwater, de wegverharding en het groen rond het herdenkingsmonument op het Stationsplein wordt 8 ton gereserveerd. Op de Zandvoortweg tussen de Plataanlaan en de prof. Krabbelaan is 175.000 euro nodig voor nieuwe bestrating, groen en verlichting. Op de Altalaan, Wittelaan en een deel van de Sophialaan gaat gewerkt worden aan verharding, riool, groen en verlichting voor 945.000 euro. Op de Eemweg aan de zijde van de Schildersbuurt worden rijbaan, fietspaden en riool verbeterd. Kosten 360.000 euro. Aan voorbereidingskosten op wegwerkzaamheden in de Staatsliedenwijk is een bedrag van 300.000 euro geraamd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie