Soestdijk: spanning stijgt voor vier raadsdebatten

24 jun, 09:47 Politiek Paleis Soestdijk Caspar Huurdeman
Paul van Hutten, vriend van het Borrebos, overhandigde de petitie over Soestdijk vanmorgen aan burgemeester Mark Röell op de stoep van het gemeentehuis.
Paul van Hutten, vriend van het Borrebos, overhandigde de petitie over Soestdijk vanmorgen aan burgemeester Mark Röell op de stoep van het gemeentehuis.

BAARN De spanning stijgt rondom de toekomst van Paleis Soestdijk. Over een week start de gemeenteraad met de behandeling van het voorontwerpbestemmingsplan. Voor- en tegenstanders proberen op alle manieren de verschillende fracties te overtuigen van hun argumenten.

Vanmorgen boden vijf actiegroepen, Stichting Behoud de Eemvallei, Vereniging Vrij Polderland, Vrienden van het Borrebos, Parel van Baarn en het Soest-Baarn Buurtcollectief, een brief aan. Burgemeester Mark Röell nam namens de raad de grieven in ontvangst. Vertegenwoordigers van tegenstanders van de plannen van de MeyerBergman Erfgoed Groep vroegen deze dagen belet bij de fractievergaderingen hun zienswijze nog eens te ontvouwen. Maya en Ton Meijer Bergmans hadden de complete raad gisteravond uitgenodigd. In een besloten bijeenkomst, onder het genot van een kopje wortelsoep, werd in de Oranjerie een flitsende videoclip getoond over de toekomstplannen. Daarna werd ter plekke gekeken bij de zogenoemde Parade, waar een hotel moet komen, en o..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.