Begin maart presenteerden de Baarnse musici van het paasconcert zich.
Begin maart presenteerden de Baarnse musici van het paasconcert zich. Hans Veltmeijer

Baarnse musici brengen ‘Passievol Thuis’

2 april 2021 om 12:00 Podiumkunsten

BAARN Een paasconcert van veertig minuten met alleen Baarnse musici is vanaf vandaag, Goede Vrijdag, op RTV Baarn te zien. Ook op eerste en tweede paasdag wordt het concert ‘Passievol Thuis’ uitgezonden.

Het is een troost die deze Baarnse zangers en muzikanten, al meer dan een jaar min of meer zonder werk, het Baarnse publiek willen bieden nu er vanwege de coronapandemie voor het tweede opeenvolgende jaar geen fysieke concerten mogelijk zijn.

De opnames zijn de afgelopen weken volbracht en daar kijkt initiatiefneemster en mezzosopraan Mylou Mazali met volle tevredenheid op terug. ,,Ik ben heel blij met hoe dit concert is geworden”, zegt zij. Woensdag gaf zij groen licht voor de afsluitende opname.

Wethouder Hugo Prakke spreekt een welkomstwoord voorafgaand aan het concert. Het decor is een zee van gele viooltjes, gesponsord door een betrokken Baarns tuincentrum. De gemeente Baarn heeft het evenement deels gesubsidieerd.

Het klassieke concert heet ‘Passievol Thuis’ waarbij de lijdensperiode van veertig dagen voor Pasen een dubbele betekenis krijgt, de artiesten lijden immers ook in de huidige situatie waarin zij hun vak niet mogen uitoefenen. Nu hebben ze zich weer even uit kunnen leven.

Naast Mylou Mazali werken organist Richard Vos, bariton Kees de Bruijn, sopraan Froukje Hoitinga, Crescendo, het Nassau Ensemble (jong talent) en Muziekschool Baarn aan het concert mee. De opnames zijn afzonderlijk per artiest gemaakt.

De eerste uitzending was vanochtend om 9 uur. Vanmiddag om 15 en om 17 uur en vanavond om 21 uur volgen er opnieuw uitzendingen. Die zullen op eerste en tweede paasdag opnieuw worden herhaald.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie