Afbeelding
Foto: Annie Spratt via Unsplash

Handige tips om rekening mee te houden bij het samenstellen van een kerstpakket

13 oktober 2023 om 00:43 Partnercontent

Bij het samenstellen van een kerstpakket zijn er flink wat zaken om rekening mee te houden. Niet alleen is het budget belangrijk, maar natuurlijk ook de inhoud. Omdat er daarnaast nog allerlei andere zaken zijn, hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee het samenstellen van je kerstpakketten een stuk gemakkelijker wordt. Dus heb jij een flinke groep medewerkers waarvoor je ieder jaar de kerstpakketten wilt samenstellen, dan weet je met deze tips dat iedereen het pakket dat hij of zij krijgt, ook gegarandeerd leuk zal vinden.

Begin met een budget

Voor je begint met het samenstellen van een kerstpakket, is het goed eerst na te denken over het budget. Gemiddeld genomen liggen de bedragen voor een kerstpakket zo rond de 50 tot 80 euro per medewerker. Daarbij is het aan jezelf om te bepalen of je dit volledig besteed aan eten en drinken of dat je bijvoorbeeld ook een persoonlijke geschenk wilt toevoegen. Wat je vaak ziet, is dat er bijvoorbeeld een handdoek, muziek box of andere handige gadget bij wordt gedaan, zodat ze ook een aandenken hebben en dus niet alleen wat te eten en drinken. 

Past voor iets dat past bij je medewerkers

Een kerstpakket is veel meer dan alleen een geschenk dat je uitreikt aan je medewerkers aan het einde van het jaar. Het is een blijk van waardering om ze te laten weten hoeveel je om ze geeft. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je ook kiest voor een pakket dat past bij je medewerkers. Dat wilt niet alleen zeggen bij de eventuele wensen, maar ook wanneer iemand een bepaalde geloofsovertuiging heeft, is het belangrijk hiervan op de hoogte te zijn en ook rekening mee te houden. Dat is ook meteen het voordeel wanneer je online je kerstpakketten besteld. Zo kun je namelijk ook een halal kerstpakket bestellen, terwijl je voor de andere werknemers een regulier pakket bestelt. Je zult zien dat het respect dat je daarmee verdiend, op lange termijn ontzettend veel waard zal zijn en laten we eerlijk zijn, het is een kleine moeite toch?

De manier van presenteren

Niet alleen is de inhoud van het kerstpakket belangrijk, maar natuurlijk ook de wijze waarop deze wordt gepresenteerd. Zo kiest de één ervoor om een eenvoudige kartonnen doos te gebruiken, maar zijn er ook allerlei andere, veel leukere manieren om de inhoud van het pakket te presenteren. Kies je bijvoorbeeld voor het online bestellen van een kerstpakket voor alle werknemers, dan is het ook leuk om dit in de vorm van een grote mand met cellofaan te doen bijvoorbeeld. Om het dan helemaal compleet te maken, mag een persoonlijke boodschap natuurlijk absoluut niet ontbreken. Omdat we ook heel goed kunnen begrijpen dat je bij een bedrijf met honderden werknemers niet voor iedereen een afzonderlijke boodschap kunt schrijven, is een algemeen bedankkaartje natuurlijk ook prima. Om er dan toch een kleine persoonlijke touch aan mee te geven, is een handtekening wel leuk. Ook met honderden werknemers is dit vaak sneller gedaan dan je vooraf had gedacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie