Afbeelding
Foto: Getty Images

Een huis kopen in Baarn

13 september 2023 om 16:23 Partnercontent

Ontdek de charme van wonen in Baarn - een ideale mix van natuur en stad. Verken de levendige woningmarkt en nieuwe projecten in deze gemeente.

Een huis kopen in Baarn 
Of je nu al je hele leven in Baarn woont en een nieuw huis zoekt of wilt verhuizen naar deze gemeente, er zijn veel leuke woningen en diverse nieuwbouwprojecten. Onze aantrekkelijke regio is een gewilde woonplaats. In dit artikel verkennen we wat Baarn zo aantrekkelijk maakt als woonlocatie en welke mogelijkheden er zijn om hier een nieuwe woning te betrekken.

Wonen in regio Baarn
De regio Baarn biedt een ideale mix van rust en een centrale ligging. Gelegen in het hart van het land, is het een gunstige locatie voor forenzen en gezinnen die op zoek zijn naar een aangename woonomgeving. Met groene landschappen en een scala aan voorzieningen in de buurt, is het geen verrassing dat veel mensen zich tot deze regio aangetrokken voelen.

De woningmarkt in Baarn
De woningmarkt in Baarn is levendig en aantrekkelijk. Het huidige huizenaanbod in Baarn verandert constant, en daarom komen er elke week nieuwe pareltjes te koop. De gemiddelde vraagprijs van huizen in Baarn ligt op dit moment op € 475.129. Ongeveer 28% van de gezinnen in de gemeente Baarn heeft kinderen. Wat opvalt aan de woningmarkt in Baarn is de relatief snelle verkoopduur van huizen, namelijk 24 dagen. Dit is korter dan het landelijke gemiddelde van 30 dagen. Als je een bod wilt uitbrengen op een huis in Baarn, is het raadzaam om mogelijk iets hoger te bieden dan de vraagprijs om kans op de gewenste woning te vergroten. Bereken jouw maximale hypotheek en ontdek hoeveel je kunt lenen. 

Natuurlijke pracht en stedelijke nabijheid
Er zijn verschillende aspecten die wonen in Baarn bijzonder aantrekkelijk maken. De rustige omgeving, gecombineerd met de centrale ligging, biedt het beste van twee werelden. Je kunt hier volop genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving en tegelijkertijd ben je dicht bij belangrijke stedelijke gebieden.

Het groenrijke landschap en de aanwezigheid van diverse recreatiemogelijkheden, zoals het Baarnse Bos en de Soesterduinen, maken het een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Je kunt hier naar hartenlust wandelen, fietsen en van de natuur genieten. Daarnaast is de centrale ligging van Baarn een groot pluspunt, waardoor je gemakkelijk kunt pendelen naar omliggende steden als Amersfoort en Utrecht voor werk of ontspanning.

Nieuwbouwprojecten in Baarn
Voor wie op zoek is naar een gloednieuwe woning, biedt Baarn momenteel twee veelbelovende nieuwbouwprojecten: de Drakentuin en de Elly J. Meijertuin. De voormalige schoollocatie Montini wordt omgetoverd tot de Drakentuin, met 17 betaalbare koop- en 12 sociale huurwoningen. De Elly J. Meijertuin, gelegen op de Gaspard de Coligny-locatie, omvat 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen.

De Drakentuin
De Drakentuin omvat 29 woningen met een eigen parkeerplaats op het terrein. In de Oranjerie zullen 9 koop- en 12 huurappartementen worden gerealiseerd. Het Koetshuis biedt ruimte aan 8 rug-aan-rug koopwoningen. Met dit project wordt de oorspronkelijke Buitenplaats Rusthoek in ere hersteld, waarbij het bestaande groen behouden blijft. Bovendien zijn de Oranjerie en het Koetshuis gelegen in een openbaar toegankelijke groene tuin. Een prachtige plek om van de zon te genieten, een wandeling te maken en een praatje met de buren te maken.

De Elly J. Meijertuin
Het nieuwbouwplan Elly J. Meijertuin bestaat uit 13 koopwoningen met eigen oprit. Het ontwerp van deze woningen sluit naadloos aan bij de omgeving en er wordt speciale aandacht besteed aan het behoud van bestaande bomen langs de straten. De ruime kavels geven een gevoel van ruimte en licht aan het plan. Een bijzonder detail is de herplaatsing van het kunstwerk ‘Het Zonneveld’ van Elly Jacoba Meijer naar de tuin, een ontmoetingsplek voor de buurt. Dit nieuwbouwproject is al volledig verkocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie