Afbeelding
Foto: Lugarde Nederland

De opkomst van het tuinhuis

15 augustus 2023 om 14:42 Partnercontent

In steeds meer achtertuinen duikt hij op: het tuinhuis. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een blokhut of tuinschuur en nemen contact op met een leverancier. Deze gebouwtjes zijn heel gemakkelijk en snel te plaatsen. Ze komen aan als bouwpakket en de vaardige medewerkers van een bedrijf als Lugarde B.V. zetten het tuinhuis in een paar uur in elkaar. Mocht je gaan verhuizen dan kun je je tuinhuisje zelfs meenemen als je dat zou willen. Op die manier is het ook nog eens heel duurzaam. Deze tuinhuisjes zijn gemaakt van materiaal dat vele jaren meegaat.

Een tuinhuis in je achtertuin

Waarom zou je een tuinhuis op maat in je achtertuin zetten? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Sommige mensen vinden het leuk voor de kinderen. Ze kunnen er lekker spelen en zelfs een nachtje kamperen met vriendjes. Maar je kunt een tuinhuis ook gebruiken als thuiswerkplek. Als het in huis te druk is kun je je er terugtrekken om in alle rust te werken aan een verslag of rapport of om stukken door te nemen. En dan zijn er nog mensen die het tuinhuis gebruiken als schuur voor de fietsen, de tuinmeubels als die in de winter worden opgeslagen en voor gereedschap.

Verschillende modellen tuinhuisjes

Je kunt kiezen uit verschillende modellen en formaten tuinhuisjes. Ga voor een standaard model of laat een tuinhuis op maat maken. Op die manier is er altijd een tuinhuisje dat past in je achtertuin. Je moet daarbij rekening houden met de regels voor het ‘bebouwen’ van je tuin. Je mag doorgaans maar een bepaald percentage van je tuin gebruiken voor een serre, een schuur of een tuinhuis. De regels daarvoor kunnen per gemeente verschillen. Daarnaast gelden er regels voor de hoogte van het bouwsel dat je in je tuin plaatst. Als je niet aan de regels voldoet kan de gemeente je opdragen om het tuinhuis weer af te breken. Het is dus zeker raadzaam om hiernaar te informeren. Meestal staat de informatie op de website van de gemeente.

Duurzame tuinhuisjes

Tuinhuisjes worden meestal gemaakt van duurzaam geproduceerd hout. Dit hout wordt geïmpregneerd om ervoor te zorgen dat het tuinhuis tientallen jaren kan blijven staan. Uiteraard heeft het hout in die tijd wel onderhoud nodig. Door het hout eens in de paar jaar te beitsen wordt het beschermd tegen de invloeden van temperatuur en het weer. Vooral vocht kan hout aantasten als het niet goed is beschermd.

De prijs van een tuinhuis of tuinschuur

De prijs van een tuinschuur, blokhut of tuinhuis is uiteraard afhankelijk van het formaat. Daarnaast maakt het verschil of je kiest voor een standaard model of een op maat gemaakt tuinhuisje. Als je handig bent kun je kosten besparen door het tuinhuis zelf te plaatsen. Je kunt bij een leverancier altijd een offerte opvragen zodat je weet met welke kosten je rekening moet houden. Uiteraard moet de ondergrond waar het tuinhuisje komt te staan stabiel zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie