Afbeelding
Foto: Matt Donders via Unsplash

Landelijk wonen steeds meer in trek in Nederland

13 juli 2023 om 20:44 Partnercontent

Nederland staat bekend om zijn dichte bevolking. We zijn eraan gewend om dicht op elkaar te wonen. Vanuit je eigen huis of tuin bij de buren binnen kijken is heel normaal. Maar toch willen steeds meer mensen ruimte en privacy. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Een vrijstaand huis vinden onder de pakweg 800.000 euro is een hele uitdaging. Maar als je het je kunt veroorloven dan is het natuurlijk een zegen als je op een mooie plek kunt wonen.

Gespecialiseerde makelaarskantoren

Er komen steeds meer makelaarskantoren die zich specialiseren in het hogere segment. Dit heeft onder andere te maken met de wijze van verkopen. De duurdere huizen die beschikbaar komen, staan meestal niet op Funda. De eigenaar wil de woning vaak met zo min mogelijk ruchtbaarheid verkopen. Soms gaat het om iemand die publiekelijk bekend is. Dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat er mensen een bezichtiging aanvragen die niet in staat zijn de woning daadwerkelijk te kopen. Gespecialiseerde makelaars hebben vaak ook een bestand met cliënten die op zoek zijn. Deze mensen worden uitgebreid bevraagd over hun woonwensen. Het zijn daardoor serieuze kandidaten.

Een ervaren makelaar inschakelen

Als je op zoek bent naar een mooi huis in een landelijke omgeving dan kun je je het beste wenden tot een gespecialiseerde makelaar zoals Bennink makelaardij. Dit kantoor, alsmede een aantal andere kantoren in Nederland, legt zich toe op de verkoop van bijzondere panden op mooie locaties. De makelaars adviseren de eigenaar over een goede presentatie. Daarnaast zorgen ze ervoor dat uitsluitend serieus geïnteresseerde kopers in aanmerking komen voor een bezichtiging. Als er een bod wordt gedaan dan gaat dat uiterst discreet. Want ook kopers willen liever niet dat ‘iedereen’ weet dat ze op zoek zijn naar een huis en een bod hebben gedaan.

Verschillende typen woningen

Wie landelijk wil wonen kan kiezen uit diverse typen woningen. Je kunt gaan voor een verbouwde boerderij, maar ook voor een nieuw gebouwde moderne villa. Veel van deze woningen hebben extra voorzieningen zoals een zwembad, bioscoopzaal of een gastenverblijf. Soms kun je online een digitale rondleiding bekijken om alvast een idee te krijgen van het huis.

Een breed aanbod in landelijk wonen

Wie op zoek is naar een mooi vrijstaand huis heeft in het hele land veel keus. Zowel in grote steden in de Randstad zijn mooie huizen te koop als in landelijke gebieden in Drenthe, Friesland en Overijssel. Natuurlijk staat ook Het Gooi in de lijst, deze regio staat nog altijd bekend als een streek waar de duurdere woningen worden gebouwd. Maar je hoeft dus je zoektocht echt niet te beperken tor Wassenaar en Bloemendaal.  Als je op zoek bent naar een woning die je zeer waarschijnlijk niet op Funda gaat vinden dan kun je contact opnemen met de makelaar om je wensen kenbaar te maken. Als er dan een woning in verkoop komt die voldoet aan je wensen en past bij je budget dan kan de makelaar contact met je opnemen om te horen of je geïnteresseerd bent.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie