Afbeelding
Foto: Pixabay

Op zoek naar een nieuwe baan? Zo val je op

23 mei 2023 om 07:45 Partnercontent

Het is een prima tijd om een nieuwe baan te zoeken. De vraag is namelijk ontzettend groot. Het verschilt wel een beetje per branche, maar in de meeste branches is er een tekort aan personeel. De vergrijzing is de voornaamste boosdoener. Omdat dit probleem niet zomaar is opgelost, zal het aantal vacatures hoog blijven. Voor mensen die een andere baan zoeken is dat natuurlijk goed nieuws. Dit neemt echter niet weg dat je er iets voor moet doen om de gedroomde baan te krijgen. In dit artikel staan 5 handige tips.

Kom in beeld bij headhunters en recruiters

Headhunters en recruiters zijn altijd op zoek naar geschikt personeel, waarbij headhunters zich vooral op leidinggevende functies richten. LinkedIn speelt een belangrijke rol bij het op de radar komen bij deze wervers. Zorg voor een pagina die up-to-date is. En vergeet ook niet om regelmatig iets te plaatsen, bijvoorbeeld over het werk dat je hebt gedaan. Daarbij kun je ook een beetje sturen op de branche waarin je actief wilt zijn. Als dat de staalsector is, dan plaats en volg je bijdrages over de ontwikkeling in deze sector. Zo komen recruiters en headhunters eerder bij je uit als er vacatures bij Tatasteel zijn.

Sta open voor het onbekende

Het leuke en tegelijkertijd moeilijke aan carrières is dat het zorgvuldig uitgestippelde plan vrijwel nooit uitkomt. Er kunnen allerlei onverwachte zaken gebeuren, niet alleen op het gebied van werk, maar bijvoorbeeld ook in de liefde. Je kunt deze onverwachte momenten het beste maar gewoon omarmen. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die niks met schoenen hebben, maar op een van de Nike vacatures hebben gereageerd en inmiddels beter dan ooit in hun vel zitten.

Blijf in de markt

Dit klinkt logisch, maar het is niet altijd simpel om in de markt te blijven. Je hebt naast je baan ook nog een leven, bijvoorbeeld met je gezin, vrienden en hobby’s. Daardoor kan het te veel lijken om ook nog te netwerken. In de praktijk valt dit echter goed mee. Het al eerder genoemde LinkedIn is een mooie manier om je netwerk te onderhouden. Daarnaast zijn er genoeg beurzen en borrels om je gezicht te laten zien. Het kost je hoogstens een uur en je doet er allerlei interessante contacten op.

Open sollicitaties

Een open sollicitatie heeft als primair doel om aangenomen te worden. Een mooie troostprijs is als je opvalt bij het bedrijf. Als je eenmaal op de radar bent, heb je eigenlijk de helft van het zware werk al gedaan. Wil je trouwens echt opvallen? Schrijf dan geen brief, maar maak een video of een story op Instagram. Dan beland je in elk geval niet op de grote stapel.

Opleiding of cursus

Een opleiding of cursus is om te beginnen al goed voor je ontwikkeling. Daarnaast is het een manier om mensen uit het werkveld te leren kennen. Zowel online als fysiek worden er diverse trainingen en cursussen gegeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie