Afbeelding
Foto: Shutterstock

Meer resultaat uit je sportschoolbezoek? Dé tips!

13 april 2023 om 08:20 Partnercontent

Je sport ongetwijfeld om meer redenen dan alleen om af te vallen en strakker te worden. Maar ergens speelt dit natuurlijk wel altijd een rol. Kijk jij met jaloersmakende blikken naar de afgetrainde types in de sportschool, maar blijft dit resultaat bij jezelf nog uit? Dan is het raadzaam om eens verder te kijken en je levensstijl scherp onder de loep te nemen. Lees snel verder en wellicht kom je er al snel achter wat voor jou de oplossing is. 

Voeding is (bijna) alles

Je kunt nog zo vaak en veel sporten als je wilt, wanneer je niet scherp op je voeding let zul je weinig tot geen resultaat zien. Wellicht ben je door het fanatiek sporten zelfs wel meer gaan eten doordat je ook meer trek kreeg of je vond dat je dit wel verdiende. Mensen overschatten vaak hoeveel ze verbranden bij sporten, en compenseren dit te veel met voeding. Het is dan ook aan te raden een sportsessie te skippen en deze in te ruilen voor het creëren van goede sportmaaltijden. Of je deze nu zelf maakt in de vorm van mealprep of bijvoorbeeld eenvoudig koolhydraatarme maaltijden bestelt. Beide is goed. Twijfel je nog over de hoeveelheid van je voeding en de onderlinge verdeling qua nutrieten? Schroom dan niet een personal trainer of voedingscoach in te schakelen. Zij kunnen samen met jou je voedingsschema door lopen. 

Train niet meer, maar beter

Uren cardio gaat je geen sixpack opleveren. Daarvoor zul je aan krachttraining moeten gaan doen. Het is niet nodig dit iedere dag uren te doen. Effectiever is om het juist een aantal keren per week goed en zwaar te doen, om daarna je lichaam de nodige rust en tijd tot herstel te geven. Wees niet bang om nét dat beetje meer gewicht te pakken, alleen dan zul je snel resultaat zien. Dat geldt niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen. De angst van veel vrouwen dat zij snel er mannelijk uit gaan zien is onterecht, daar zorgt het vrouwelijk lichaam zelf wel voor dat dat niet gebeurt. 

Kortom, resultaat behalen is geen kwestie van altijd maar meer, meer en meer. Het is juist een zaak om goed te kiezen wat je gaat doen. Focus op kwaliteit van zowel voeding als training. Kom je er niet helemaal uit? Dan is het ook belangrijk om eerlijk naar jezelf te zijn en professionele hulp in te schakelen. Zo’n frisse blik van buiten gaat je ongetwijfeld net dat extra zetje geven om wel resultaat te behalen. Succes!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie