Afbeelding
Foto Unsplash

Drie plekken in Nieuw-Zeeland die u moet zien

Partnercontent

Nieuw-Zeeland heeft onlangs de coronamaatregelen heel erg versoepeld waardoor het weer mogelijk is voor voor veel reizigers er naartoe te gaan op vakantie, zeker in de komende maanden, wanneer het steeds warmer wordt in Nieuw-Zeeland. Lees hier over drie prachtige plekken die u moet hebben bezocht en hoe u uw visum voor Nieuw-Zeeland aanvraagt. Bereidt u dus goed voor op de verre reis.

Mount Cook

De Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. De 3.724 meter hoge top is een van de meest imposante toeristische attracties van het land. De berg ligt in een nationaal park genaamd Aoraki Mount Cook. Mount Cook behoort tot de bergketen die langs de westkust van het Zuidereiland van het land loopt, namelijk de Nieuw-Zeelandse Alpen. Het Aoraki Mount Cook Park is niet alleen een belangrijke toeristische attractie, maar ook een populaire bestemming voor klimmers.

Om de top van Mount Cook te bereiken, is er een route die begint bij Lake Pukaki. Deze spectaculaire route loopt langs verschillende gletsjermeren die de moeite waard zijn. Vanaf de parkeerplaats van de Mount Cook kunt u naar de top van de berg wandelen. Het is van belang dat u rekening houdt met het tijdstip van de dag waarop u wilt wandelen, want de uitzichten zijn het mooist als het onbewolkt is.

Tongariro National Park 

Het Tongariro National Park heeft een landschap vol warmwaterbronnen en vulkanen. Het park heeft drie actieve vulkanen: Mount Tongariro, Ngauruhoe en Mount Ruapehu. Deze drie vulkanen werden aan de Nieuw-Zeelandse regering geschonken door het opperhoofd Tukino Te Heuheu IV. Dit park herbergt zowel unieke natuurlijke schoonheid als culturele Maori elementen en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De ‘’Tongariro Apline Crossing’’ geeft u de beste ervaring die dit park te bieden heeft. Via deze route kunt u de prachtige bergen en meren ontdekken die de Nieuw-Zeelandse wildernis te bieden heeft. Het park ligt op het Noordereiland, op drie uur van Tauranga. Deze kustplaats biedt ook prachtige stranden om te ontspannen na uw wandeltocht.

Wai-O-Tapu

Dit thermale wonderland heeft alles van een populaire toeristische attractie. De naam “Wai-O-Tapu” betekent “heilige wateren” in het Maori, een Polynesische taal die door de Maori wordt gesproken. Het Wai-O-Tapu gebied staat bekend om zijn dynamische geothermische activiteit. Hier vindt u verschillende warmwaterbronnen, vulkaanmeren, geisers en zwembaden. Hoewel Wai-O-Tapu er zeer mild uitziet, is het belangrijk om op te letten want de meren zijn zeer diep en kunnen temperaturen van 100°C bereiken. 

Het visum Nieuw-Zeeland

Om naar Nieuw-Zeeland te reizen heeft u een visum nodig. Het visum Nieuw-Zeeland wordt ook wel NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authorisation) genoemd. Alle reizigers die een zakenreis of een toeristische reis maken, hebben een NZeTA nodig. U kunt uw NZeTA in een paar minuten online aanvragen . De aanvraag wordt ingediend via het visumformulier. Na goedkeuring is het NzeTA twee jaar geldig. Met de NZeTA kunt u een onbeperkt aantal reizen naar Nieuw-Zeeland maken. Elk verblijf mag maximaal 3 maanden duren en u mag per jaar maximaal 6 maanden in totaal in Nieuw-Zeeland blijven.

advertentie
advertentie