Afbeelding
Foto aangeleverd

Kies voor uniek, kies een treurboom

Partnercontent

Het ziet er misschien even anders uit dan gewend, een boom die niet stijl omhoog groeit, maar naar beneden. Dat is eigenlijk ook gelijk de unieke waarde van deze boom. Steeds meer mensen plaatsen een treurboom, zo heet een boom waarbij de takken naar beneden groeien, omdat het een echte eyecatcher is. Maar welke treurboom past het beste bij jou in de tuin? In dit artikel vertellen we je welke 3 treurbomen echte unieke eyecatchers zijn voor jouw tuin.

Treurboom 1. De treurwilg

De treurwilg is precies wat je verwacht als je de naam ziet. Het is een wilg waarbij de takken naar beneden hangen. Dit is één van de grotere treurbomen, die past in een middelgrote tuin. De treurwilg heeft prachtige hangende takken met mooie ovaal lange bladeren. De boom kan door zijn vorm prima klein gehouden worden rond de 4 meter. De boom wordt dan alleen dikker en krijgt meer takken. Wanneer de boom eenmaal wat langer staat is het een soort fontein van takken met prachtige bladeren. Ook in de herfst/winter is dit daadwerkelijk prachtig om naar te kijken, omdat de takken enigszins rood zijn. Je kunt het zien op de website van BetuweBomen.nl.

Treurboom 2. De treuriep

Deze boom is voor de mensen met een kleinere tuin. Niet “getreurd” dus, er is voor iedereen een soort treurboom. De treuriep is kleiner en heeft grote donkere bladeren. De bladeren zorgen echt voor een groot schaduw oppervalk, waar wellicht leuke plantjes/bloemen onder kunnen staan in de zomer. Het is een boom die zelf wel goed groeit in de zon en die prima past in het Nederlandse klimaat. 

Treurboom 3. De treursierpeer op stam

Het is echt waar, schrik niet. Er zijn perenbomen. Er zijn sierperenbomen. Maar er zijn ook treursierperenbomen. (Dit zijn van die woorden die goed vallen bij galgje.) Deze treurboom is op stam gezet en blijft dus lekker klein. Toch valt deze boom ontzettend op door zijn treurvorm. Deze treursierperenboom gaat vooral goed opvallen in de lente, want dan krijgt deze treurige boom een flinke opfleuring door talloze prachtige bloesem. 

advertentie
advertentie