Afbeelding
Bijles

Baarnsche scholieren maken vaker gebruik van bijles

Partnercontent

De vraag naar bijles en huiswerkbegeleiding blijft nog altijd stijgen in Baarn en in de rest van Nederland. Hier zijn verschillende redenen voor te noemen, waaronder verhoogde studiedruk, verlaagde concentratie en het landelijke lerarentekort. Zeker de helft van de scholieren gebruikt nu enige vorm van hulp tijdens het studeren en huiswerk maken. Met name bètavakken leveren veel vraag naar bijles op. 

Leerachterstand in natuurkunde inhalen

Het vak natuurkunde blijft voor veel middelbare scholieren behoorlijk lastig. De stof is pittig en het tempo ligt hoog: als een leerling niet op tijd aan de bel trekt kunnen ze achter gaan lopen. Om te voorkomen dat dit gebeurt kan de scholier bijles natuurkunde nemen. Hier wordt er langer stilgestaan bij lastige onderwerpen en krijgt de leerling de kans om vragen te stellen. Het komt regelmatig voor dat leerlingen geen vragen durven te stellen in de klas, waardoor ze de stof niet meer begrijpen en in de problemen raken. Tijdens de bijlessen worden de scholieren juist gemotiveerd om vragen te stellen, zodat ze de stof door en door begrijpen.  

Bovendien worden scholieren aan coaches gekoppeld die goed bij elkaar passen. Een goede band is namelijk erg belangrijk bij het leren. Als een leerling zich niet thuis voelt bij een coach leidt dit tot slechte concentratie en prestaties. Om dit te voorkomen wordt er extra aandacht gegeven aan een goede match tussen coach en leerling. 

Bijles en huiswerkbegeleiding in biologie

Een grote groep leerlingen kiezen voor bijles biologie. Dit vak kent namelijk verschillende onderwerpen, waardoor de beheersing van de stof per hoofdstuk aanzienlijk kan verschillen. Bijlessen voor biologie richten zich volledig op de voorkeuren van de scholier. Als er een bepaald onderwerp is waar ze meer uitleg over willen hebben dan zullen de coaches daar alle aandacht op richten. De leerling wordt ondersteund waar nodig.

advertentie