Afbeelding
Triggerpoints

Hoe kom je van lichamelijke klachten af?

Partnercontent

Lichamelijke klachten. Iedereen ervaart het wel eens. Hierbij kun je denken aan hoofdpijn, maar ook stijfheid, gevoelloosheid en kramp. Het kan je in de weg zitten bij de dagelijkse taken en is natuurlijk erg vervelend. Het liefste kom je dan ook zo snel mogelijk van deze klachten af. Hieronder lees je tips die je kunnen helpen om van de klachten af te komen!

Tip 1: Acupunctuur tegen klachten

In je lichaam heb je verschillende spieren zitten. In deze spieren kunnen triggerpoints voorkomen. Deze zorgen voor de nodige lichamelijke klachten. Het beste is om deze klachten te voorkomen. Hierbij kan het helpen om je lichaam af en toe eens te prikkelen. Dit kan door middel van een acupunctuur massage die gedaan wordt door een masseur, maar daarnaast kun je ook gebruik maken van een spijkermat. Hierdoor wordt er door middel van vele drukpunten druk uitgeoefend op de energiebanen en spieren. Hierdoor zorg je ervoor dat de blokkades en triggerpoints verdwijnen, waardoor jij geen last meer zal hebben van de lichamelijke klachten.

Tip 2: Neem tijd voor jezelf

Veel mensen hebben er een handje van om constant maar door te willen gaan. Hierbij komt tijd en rust voor jezelf nemen niet kijken. Toch is het erg belangrijk hier wel genoeg tijd voor te nemen. Door dit te doen, heeft je lichaam ook weer de tijd om voldoende te herstellen. Je voorkomt hiermee de nodige lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan de langere nachten aan slaap, die minimaal 8 uur duren. Ook kan een wandeling lekker op jezelf zorgen voor veel ontspanning. 

Tip 3: Neem medicatie wanneer nodig

soms is de pijn ondragelijk. Hier wil je dan ook niet langer mee lopen. Een goede oplossing hiervoor is de nodige medicatie. Wanneer je bijvoorbeeld veel last hebt van spanningshoofdpijn, kun je spanningshoofdpijn medicatie innemen. Hierdoor zullen je klachten snel verdwijnen. Let wel op de juiste dosering die aangeschreven staat. Wanneer je te veel inneemt is dit niet goed voor je lichaam. Daarnaast kan lang en veel gebruik ervoor zorgen dat je lichaam eraan went, waardoor het medicijn niet meer zal werken.

advertentie