Afbeelding
Vakantie

Vakantiekriebels? Maak kennis met de Poitou-Charentes

5 juni 2020 om 14:51 Partnercontent

Nu de mogelijkheid om op vakantie te gaan langzaam maar zeker weer op gang begint te komen, durven mensen weer te dagdromen over waar die vakantie naartoe zal gaan. Voor Nederlanders is en blijft Frankrijk natuurlijk een geliefde bestemming. Op rijafstand vind je er immers een prachtig landschap, heerlijke keuken, pittoreske dorpjes en kastelen en (bijna) altijd mooi weer. Wil je het risico dat je straks alsnog voortdurend Nederlands om je heen hoort zo klein mogelijk maken? Overweeg dan eens een vakantie naar de wat minder bekende streek Poitou-Charentes.

Een vakantiestreek met voor elk wat wils

De Franse streek Poitou-Charentes ligt halverwege de westkust. De Atlantische Oceaan is natuurlijk de perfecte plek voor een dagjes strand. Zeker met de leuke havenplaatsjes en bruisende badplaatsen met gezellige restaurants binnen handbereik. Maar het aanbod is vele malen diverser dan dat. Dus ook als je niet elke dag op het strand wilt doorbrengen, is de Poitou-Charentes het bezoeken meer dan waard. Deze streek loopt namelijk over van de geschiedenis.

Poitiers, de hoofdstad van de regio, is één van de oudste steden van Frankrijk. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot ver voor de Romeinse tijd. Maar onder invloed van de Romeinen kwam de stad pas echt tot bloei. Aan hen dankt Poitiers de vele schitterende, antieke gebouwen die je kunt bewonderen. De oudste kerk van Frankrijk, de Baptistère Saint-Jean, en het schitterende Palais de Justice de Poitiers moet je in ieder geval gezien hebben. Daarnaast vind je hier tientallen musea en eeuwenoude kastelen en forten.

Een vakantiepark om thuis te komen

In de Poitou-Charentes vind je verschillende luxueuze, typisch Franse vakantieparken en accommodaties. Op het terras van je eigen vakantievilla is de perfecte plek om aan het einde van de dag met een goed glas wijn terug te denken aan al het moois dat je al hebt gezien. En natuurlijk plannen te maken voor de volgende dag.

Aan te raden zijn de drie luxe vakantieresorts van FranceComfort, met voldoende mogelijkheden om je ook op het park moeiteloos te kunnen vermaken wanneer je er een dagje niet op uit wilt. Tennisbanen, voetbalvelden, verwarmde buitenzwembaden en een jeu de boules-baan zorgen ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen. En natuurlijk is het ook bij je eigen vakantievilla prima vertoeven. Met een zee aan ruimte om je villa heen kun je ook hier prima aan je vakantiekleurtje werken. Meer dan een boek en wat zonnebrandcrème heb je niet nodig.

Villapark Bourg Est – Vigelière, Domaine Les Forges of L’Aveneau-Vieille Vigne liggen in een mooie, landelijke omgeving, nabij het plaatsje Les Forges. Er zijn villa’s voor vier, zes of acht personen. Sommige daarvan hebben een privé zwembad, maar je vindt in ieder geval heerlijke bedden en badkamers en keukens die van alle gemakken zijn voorzien. Zo hoeft het jou aan niets te ontbreken tijdens je eerste (maar waarschijnlijk niet de laatste) vakantie naar de Poitou-Charentes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie