Afbeelding
Foto: Pexels

Dit is hoe je aan de slag gaat als ICT’er

31 januari 2024 om 12:25 Partnercontent

Je hebt besloten dat de wereld van de ICT de plek is waar je wilt zijn. Of je nu een carrièreswitch maakt of net je opleiding hebt afgerond, je wilt op zoek gaan naar en baan. Maar hoe pak je het beste aan?

Heb je de juiste opleiding?

Het avontuur in de ICT begint met de juiste papieren op zak. Gelukkig hoef je niet per se jarenlang in de schoolbanken te hebben gezeten. Een korte, gerichte cursus kan al genoeg zijn, vooral als je vanuit een andere branche overstapt. Het mooie is dat je dit ook online kunt doen, gewoon vanuit het comfort van je eigen huis. Dit is vooral handig als je al drukke dagen hebt, bijvoorbeeld als je een druk gezinsleven hebt om te combineren. De eerste stap om aan de slag te gaan in de ICT, is dus zorgen voor de juiste opleiding en vaardigheden.

Sollicitaties voorbereiden

Als je de juiste papieren op zak hebt, dan is de volgende stap in het sollicitatieproces om aan je cv te gaan werken. Het zou kunnen dat je deze al een tijd niet opgefrist hebt, dus dat is belangrijk om te doen voor je op een vacature gaat reageren. Houd het beknopt, maximaal twee kantjes. En als je net bent omgeschoold, probeer dan toch je cv te vullen met relevante ervaringen. Kwaliteit gaat boven kwantiteit, en werkgevers waarderen eerlijkheid. Het is dus beter om een paar echt relevante ervaringen te noemen, dan om je cv vol te gooien met irrelevante ervaringen.

Vacatures zoeken

Zonder vacatures geen sollicitaties, dat spreekt voor zich. Gelukkig staat het internet er momenteel vol mee. Er zijn talloze vacaturewebsites met veel ICT vacatures. Met het huidige personeelstekort in Nederland heb je de vacatures voor het uitkiezen, zeker in een goedlopende branche als de ICT. Stel meldingen in voor nieuwe vacatures, zo ben je er als een van de eersten bij wanneer er een nieuwe vacature online komt.

Detachering

Voor degenen die graag variatie willen en al te lang op een plek willen blijven werken, kan detachering een interessante optie zijn. Als je je aanmeldt bij een bureau, dan gaan ze op zoek naar een geschikte opdrachtgever voor je. Je hebt vervolgens geen zorgen over salarisbetalingen bij ziekte of vakantie, want dan blijft het bureau je doorbetalen. En het mooie is, na elk project regelt het detacheringsbureau een nieuwe uitdaging. Zo kun je je ICT-skills inzetten voor diverse bedrijven en zelfs de overheid, zonder heel lang vast te zitten op dezelfde plek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie