Budget gemeente Baarn stijgt tot ruim 68 miljoen

22 sep, 12:06 Overig Celia de Vree
Begroting van de gemeente.
Begroting van de gemeente.

BAARN De gemeente Baarn verwacht in 2023 ruim 68 miljoen euro binnen te krijgen. Daarvan is ruim 66,5 miljoen euro al gereserveerd voor uitgaven. 

Dat blijkt uit de begroting 2023 die volgende maand door de raad moet worden goedgekeurd. Zo’n 1,8 miljoen euro is nog vrij besteedbaar. De gemeente wil het onder andere gebruiken voor suggesties die de Baarnse burgers de komende twee weken kunnen doen via een enquête of huisbezoek van politici. 

Met de nodige miljoenen euro’s in de algemene reserve is Baarn financieel gezond. Ook de komende jaren worden geen grote tekorten verwacht. Wethouder Hugo Prakke waarschuwt echter al geruime tijd dat een andere indeling van het gemeentefonds zo maar kan betekenen dat er vanaf 2026 structureel drie miljoen euro minder per jaar kan binnenkomen. 

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.