Lopend van Rees naar Baarn voor het goede doel

27 jun, 11:13 Overig Eigen foto
Vanaf links: Hylke van Grinsven, Yvette van der Molen, Gemma Schimmel en Jojan Smeltzer gaan stevig wandelen.
Vanaf links: Hylke van Grinsven, Yvette van der Molen, Gemma Schimmel en Jojan Smeltzer gaan stevig wandelen.

BAARN Vier Baarnaars wandelen op 6 en 7 juli van Rees in Duitsland terug naar Baarn. Ze doen dit om geld op te halen voor een stichting die stamceldonoren werft en koppelt aan mensen wiens leven daar vaak van afhangt.

Hylke van Grinsven en zijn partner Jojan Smeltzer hebben al eerder zo’n lange wandeling gemaakt. Tweemaal liepen ze van Eindhoven naar Baarn. Voor KWF en de Hartstichting. Hun vriendinnen Yvette van der Molen en Gemma Schimmel wisten dat en dachten: dat kunnen wij ook. Met name Gemma had een persoonlijke reden om voor de stichting Matchis te gaan lopen. Haar vader lijdt aan acute leukemie en heeft via Matchis een bloeddonor gevonden.

EEN MATCH In de periode dat de vier gaan wandelen ligt hij in het ziekenhuis om voorbereid te worden op de ingrijpende, en mogelijk levensreddende, stamceltransplantatie. In eerste instantie zou een familielid als donor fungeren, maar er bleek binnen de familie geen match te zij..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.