Fit 2.0 op Montini vanochtend afgesloten

24 jun, 20:23 Onderwijs Caspar Huurdeman
270 kinderen deden vanochtend enthousiast mee.
270 kinderen deden vanochtend enthousiast mee.

BAARN ,,Ik kwam minstens één keer in de week op school, dan kwamen kinderen naar me toe gerend en vroegen ‘gaan we weer iets leuks doen?’”, dat is natuurlijk hartstikke leuk om te ervaren. Jeugdsportcoördinator Irene de Jong heeft vanochtend wederom een fitproject afgesloten op een basisschool. Montini was voor de tweede keer aan de beurt. 


Zeven jaar geleden, in 2015, deed de school mee aan Fit in 90 dagen, het oorspronkelijke project dat Irene de Jong onder de Baarnse basisscholen heeft gelanceerd. ,,Inmiddels is er een nieuwe generatie kinderen op school en zijn er ook veel andere leerkrachten. Daarom hebben we nu Fit 2.0 gehouden, een wat korter traject. Woensdag 11 mei was de aftrap, vanochtend de afsluiting.”

Wie vanochtend rond half 9 langs het plein van Jenaplanschool Montini aan de Oude Werf fietste kon Irene de Jong horen terwijl ze de leerlingen aanmoedigde tijdens het rope skipping, touwtje springen dus. ,,Uiteraard is het project bedoeld kinderen meer te laten bewegen, maar ze krijgen ook lessen over voeding. Ze leren bijvoorbeeld hoeveel suiker in een pakje cho..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.