Basisschool De Uitkijck
Basisschool De Uitkijck Bastiaan Miché

Onderwijskundige samenwerking tussen De Uitkijck en Baarnsch Lyceum

18 juni 2021 om 13:30 Onderwijs

BAARN Basisschool De Uitkijck en Het Baarnsch Lyceum gaan samenwerken in het pand van De Uitkijck. Hiermee wordt verder invulling gegeven aan het idee van een multifunctioneel gebouw. Naast basisschool en voortgezet onderwijs bevindt zich ook een peuterspeelzaal en BSO Wonderland in het gebouw, waardoor het een locatie zal worden waar kinderen van 2 tot 18 jaar onderwijs kunnen volgen. 

In het schoolgebouw aan de Torenlaan van Het Baarnsch Lyceum is onvoldoende ruimte voor verdere groei. In samenwerking met de gemeente is het plan uitgewerkt om een deel van de ruimte in De Uitkijck hiervoor te benutten. 

VERBINDING De directies van de beide scholen zijn blij met deze mogelijkheid om niet alleen ruimte te delen, maar ook om onderwijskundig samen te werken. ,,Het is een mooie kans om een verbinding te maken die aansluit op de bestaande samenwerking tussen De Uitkijck, de peuterspeelzaal en BSO Wonderland.” Het voornemen van De Uitkijck is om na de zomer te starten met een ‘Dalton Kind Centrum’, waarbij de basisschool, peuterspeelzaal en BSO gaan werken vanuit dezelfde kernwaarden. 

CENTRUM VOOR ONTMOETING EN ONDERWIJS Ook wethouder Prakke is enthousiast over het plan. ,,Vanuit het Integraal Huisvestingsplan voor Onderwijs, waar we nu mee bezig zijn, is dit een hele mooie samenwerking. Hiermee geven we verdere invulling aan de oorspronkelijke doelstelling voor het gebouw van De Uitkijck; een centrum voor ontmoeting en onderwijs.”

KLASLOKALEN Gemiddeld zullen er dagelijks ongeveer vijftig leerlingen van Het Baarnsch Lyceum in het gebouw van De Uitkijck lessen volgen. Ze betrekken de eerste verdieping met vijf klaslokalen. Volgens Het Baarnsch Lyceum zal er in de roosters zoveel mogelijk rekening gehouden worden met de verschillende locaties, zodat er zo min mogelijk heen en weer gereisd moet worden.

De komende periode gaan de scholen met elkaar en met de gemeente afspraken maken over het gebruik, onderhoud en schoonmaak van het pand. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie