Baarnaar Sjoerd van der Meulen: ‘Leer van adoptiepercelen’

26 jun, 11:20 Natuur en milieu Melissa Hofland
Sjoerd van der Meulen op zijn geadopteerde groenperceel voor zijn huis.
Sjoerd van der Meulen op zijn geadopteerde groenperceel voor zijn huis.

BAARN Sjoerd van der Meulen is verbouwereerd. Hij adopteerde twee jaar terug een groen perceeltje voor zijn huis aan de Van Heemstralaan om er inheemse planten van de heuvelrug op te laten groeien, en toen ging er plotsklaps vorige week toch de maaier van de gemeente overheen.


,,De bodem is er net hersteld. Er leven weer micro-organismen in de grond. Bovengronds zoemen insecten en bijen die voor de bestuiving en dus uitbreiding van de bloemen zorgen. Er heeft bodemherstel plaatsgevonden na decennialang door hoveniers te zijn platgereden met machines van 600 kilogram. Ik kon nog een gedeelte van het perceel redden door net op tijd - of eigenlijk te laat - naar buiten te stuiven. De man had het officiële markeringspaaltje ‘even’ over het hoofd gezien.”  

NATUURLIJK Sjoerd begrijpt de manier van hoe nu met het openbare groen wordt omgegaan niet. ,,De groenpercelen zijn al jarenlang bruin door klimaatverandering, meer zand dan gras. De hovenier blijft hier om de paar weken met haar zw..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.