Brandweer vliegt boven de bossen

13 mei, 08:50 Natuur en milieu Caspar Huurdeman
Brandweerkorps Baarn beschikt niet over een eigen natuurbrandbestrijdingsvoertuig, dit voertuig is van korps Maartensdijk.
Brandweerkorps Baarn beschikt niet over een eigen natuurbrandbestrijdingsvoertuig, dit voertuig is van korps Maartensdijk.

BAARN Het waterschap heeft gisteren maatregelen aangekondigd in verband met de droogte. Bij de Veiligheids Regio Utrecht (RVU) is fase 2 al ingegaan en vliegt tweemaal daags een surveillancevliegtuig boven de Baarnse bossen. 

Er viel woensdagavond weliswaar een beetje regen maar die enkele druppels zijn niet voldoende om de droogte tegen te gaan. Al wekenlang is er nauwelijks neerslag en de RVU heeft dan ook Fase 2 afgekondigd. Dat betekent: extra waakzaamheid op bos- en natuurbranden. 

Wie door het bos wandelt, merkt het al: het stof wolkt bij iedere stap omhoog. De toplaag is kurkdroog. Een klein vonkje of vlammetje is al genoeg om een brand te doen ontstaan. En met die droogte kan het vuur snel om zich heen grijpen. Om bos- of natuurb..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.