PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Baarn

100-jarig jubileum De Groene Inval in teken van bomen planten

Natuur en milieu
Foto: Caspar Huurdeman
zo 31 mrt, 11:33
De Groene Inval in Baarn viert haar 100 jarig bestaan.
Vanochtend plaatse de vrijwilligers (hele kleine) bomen op het terrein aan de Geerenweg.
De Groene Inval in Baarn viert haar 100 jarig bestaan. Vanochtend plaatse de vrijwilligers (hele kleine) bomen op het terrein aan de Geerenweg.
BAARN

Bij De Groene Inval is woensdag het honderdjarig jubileum gevierd. Op 27 maart 1924 werd School- en Werktuinen Baarn opgericht. Het begon allemaal op een complex achter het Rooms-Katholieke Zusterhuis aan de Kerkstraat. Inmiddels al weer heel wat jaren is het school- en werktuineninitiatief in een veel uitgebreidere opzet te vinden aan De Geerenweg. Centraal staan nog altijd de tuintjes waar vooral veel kinderen, maar ook ouders en grootouders, groente, kruiden en fruit telen en alles leren over de natuur. 

13 mei (verlate opening) opent het seizoen weer in de proeftuinen. Woensdag werd door vrijwilligers en betrokkenen uitgebreid stilgestaan bij het honderdjarig bestaan. Vrijwilligers plantten zwarte elzen langs de greppel. Ook de wethouder voor groen, Mark Eijbaard, kwam langs om een pecannotenboom te planten. Met het planten van verschillende (n..

Melissa Hofland
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie