Stormvogel (links) treedt binnenkort op op het Amersfoort World Jazz Festival
Stormvogel (links) treedt binnenkort op op het Amersfoort World Jazz Festival Peter Putters

Baarnse toppers ontmoeten Amerikaanse funklegendeJoseph Bowie & Bohemian Groove op Amersfoort World Jazz Festival

8 augustus 2022 om 18:00 Muziek

BAARN Op vrijdag 12 augustus speelt de Baarnse toetsenist Stormvogel met zijn band Bohemian Groove, met onder meer de Baarnse toppers Twan van Gerven en Peter Lieberom. Het optreden vindt plaats om 23.30 uur in Podium Fluor, een van de nieuwe locaties van Amersfoort World Jazz Festival, dat dit jaar voor de 43ste keer wordt georganiseerd. Speciale gast is de Amerikaanse zanger/trombonist Joseph Bowie, die geldt als een levende legende.

 Joe Bowie schreef in de jaren 80 muziekgeschiedenis met de New Yorkse formatie DEFUNKT. De band (opgericht in 78) stond garant voor een mix van funk, punk en jazz, en heeft door de jaren illustere spelers aan boord gehad zoals Kim Clarke, Tobias Ralph, Linley Marthe en Vernon Reid. 18 albums werden uitgegeven. De inmiddels 68-jarige Bowie, jongere broer van avant-garde jazztrompettist Lester Bowie, werd op jonge leeftijd ingewijd in de Blues door Albert King en later in de No Wave van James Chance. 

In 2003 verhuisde hij naar Nederland en sindsdien duikt hij op als gast bij acts als Candy Dulfer, Naked Ears, Licks & Brains en POW Ensemble. Hij is graag gezien in Europa en weet met zijn energieke optredens de zalen van Parijs en Berlijn steevast op de kop te zetten. Bowie zingt, danst en rapt als een jonge god, trekt zijn trombone uit elkaar en roffelt op de funky djembé.

FRATSEN Bohemian Groove is een mix van rock, funk en jazz. De band gaat zich te buiten aan opzwepende grooves, afgewisseld met odd-meter fratsen en strapatsen, afgetopt met virtuoze jazzrock-solo’s en analoge synthesizers. De avontuurlijke keyboardist Stormvogel omringt zich met inspirerende artiesten met een schat aan wereldwijde ervaring. Onder hen spelers van naam, zoals trompettist Ruud Breuls (Wessel Ilckenprijs 1988), saxofonist Peter Lieberom en gitarist Twan van Gerven, ‘de beste shredder van Nederland’ (Duiveltje 2004). Verder doen mee: Marco van Os (bass guitar), Arno van Nieuwenhuize (drums) en Martin Gort (percussion).
Voor meer informatie en tickets: www.amersfoortjazz.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie