Verlovingsring na 62 jaar teruggevonden in akker (+ video)

8 okt, 09:57 Muziek Privéfoto
Maja Schoonderwoerd (r) krijgt de ring terug van vindster Aïda Louis-Lassche (m). Links de ploeg van RTV Oost.
Maja Schoonderwoerd (r) krijgt de ring terug van vindster Aïda Louis-Lassche (m). Links de ploeg van RTV Oost.

BAARN ,,Ik reageerde in eerste instantie verbaasd en dacht ‘wat is dit’.” Maja Schoonderwoerd kreeg 26 september een bijzonder telefoontje. De verlovingsring van haar moeder was gevonden in een akker in Steenwijkerwold. Marietje Schoonderwoerd-Eilers is helaas op 4 september overleden. Maandag kreeg Maja de ring, een dag voor haar verjaardag, overhandigd door de vinder. RTV Oost was daarbij aanwezig voor opnames. ,,Toen mijn neef belde dat de ring was gevonden, dacht ik wel even ‘er is meer tussen hemel en aarde’ gezien het feit dat mijn moeder net was overleden. Als ze er nog was geweest, had ze het prachtig gevonden”, weet Maja Schoonderwoerd zeker.

De ring is gevonden door Aïda Louis-Lassche uit Steenwijkerwold op de akker van de boerderij waar Marietje Eilers is geboren en getogen. De ring is ze verloren tijdens werkzaamheden op het land. ,,Mijn neef woont daar nog, vandaar dat de eigenaar snel was gevonden”, aldus Maja Schoonderwoerd. ,,Zijn oudste zus kende het verhaal van de verloren verlovingsring.” Toen de ring kwijtraakte, is er ook naar gezocht, destijds tevergeefs.

Marietje Eilers en Baarnaar Frans Schoonderwoerd hebben zich op 19 oktober 1958 verloofd, zoals in de ring is te lezen, op 21 mei 1960 zijn ze getrouwd in Baarn. Marietje met een nieuwe trouwring. Sindsdien woonde het paar in Baarn. Eerst aan de Eemnesserweg, daarna aan de Sumatrastraat. De vader van Maja is gebo..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.