Oud-klasgenoten Aloysiusschool herenigd

8 aug, 09:27 Mensen
Deze foto uit 1948 zorgde voor veel schik. Maar iedereen kan zichzelf en elkaar herkennen.
Deze foto uit 1948 zorgde voor veel schik. Maar iedereen kan zichzelf en elkaar herkennen.

‘Hopelijk blijft deze traditie lang in stand, want het is zo gezellig’

BAARN Elk jaar op de eerste zaterdag van augustus vindt er bij Eethuys-Café De Generaal een speciale ontmoeting plaats: Al 28 jaar lang houden oud-klasgenoten van de Aloysiusschool een reünie met elkaar. Daarbij viert deze basisschool dit jaar haar 125-jarig bestaan, wat deze keer extra bijzonder maakt.

In gesprek met een van de oud-leerlingen, Hanny Vermeulen van Klaarwater, wordt het ontstaan van deze bijeenkomst duidelijk: ,,Het is een reünie van de 6e klas, maar we hebben ook bijna allemaal op dezelfde kleuterschool gezeten.’’ In 1995 werd er een grote reünie georganiseerd, omdat de Aloysiusschool haar 100-jarig jubileum vierde. Dit was een groot succes, om deze reden besloten de klasgenoten dit elk jaar te herhalen. 

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.