Baarnse radiopresentatrice Tineke de Nooij komt terug op de radio

27 jun, 08:42 Mensen Baarnsche Courant
Tineke de Nooij kreeg in januari een koninklijke onderscheiding van Mark Röell.
Tineke de Nooij kreeg in januari een koninklijke onderscheiding van Mark Röell.

BAARN Thuis in Lage Vuursche met drie katten is toch niet alles. Tineke de Nooij mist het radio maken. Nog geen half jaar geleden kreeg ze een groots afscheid in Beeld en Geluid in Hilversum. Maar, de 81-jarige presentatrice wil niks liever dan weer achter de microfoon. Ze krijgt nu een nieuwe kans van radioman Rob Stenders. 

De Nooij biechtte het op tijdens een speciale veteranenuitzending op Veronica. Naast haar kwamen ook andere coryfeeën aan het woord als Ad Bouman, Leo van der Goot en Francis Dix. De Nooij: ,,Ik mis de muziek. Ik kom vandaag chagrijnig binnen omdat het hartstikke warm is, en al die trappenlopen en gedoe… en ik zet die koptelefoon op en het is er.” Stenders was ook aanwezig in de studio en bood De Nooij direct een plek aan bij het speciale Vintage Veronica, een digitaal radiokanaal. „Dit moet wel te regelen zijn, Tineke. We geven je je hobby terug.” De Nooij reageerde blij verrast op de aanbieding van Stenders. „Ik ben helemaal verbijsterd. Wat leuk. Goed zo. Ik wil jullie bedanken. Wauw. Ik kom hier dus terug?”

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.