Lintje voor Henk Bakker: ‘Je hebt dit zo ontzettend verdiend’

29 apr, 07:21 Mensen Caspar Huurdeman
Henk Bakker heeft net zijn onderscheiding gekregen en proost daarop met burgemeester Mark Röell.
Henk Bakker heeft net zijn onderscheiding gekregen en proost daarop met burgemeester Mark Röell.

BAARN De lintjesregen op de dag voor Koningsdag beperkte zich dit jaar tot één onderscheiding. Antroposofisch huisarts Henk Bakker stond in de schijnwerpers in de raadszaal, en genoot van het bijzondere moment.

Het was een uitreiking in coronatijd. De burgemeester kwam niet aan huis en in de raadszaal van het gemeentehuis mochten maximaal tien genodigden zijn. Die waren er ook. De dochter van de hoofdpersoon kon niet komen. Zij sprak een videoboodschap in waarbij ze haar vader een inspiratie noemde en memoreerde hoeveel hij had betekend voor de Indische gemeenschap in Nederland. ,,Je hebt dit zo ontzettend verdiend”, klonk het trots en liefdevol.

Henk Bakker was naar het gemeentehuis gelokt met de smoes dat de verkeersproblemen in de Hoofdstraat, waar hij woont, besproken moesten worden met de burgemeester. Toen hij niet alleen een vrije dag moest nemen maar ook nog eens een mooi jasje aan moest, begon hij nattigheid te voelen. Met..

Mis niks, lees alles van Baarn


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Baarn en omliggende plaatsen met Baarnsche Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Baarnsche Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Baarn.